Concurs judeţean de creaţie artistică. De unde sunt elevii premiaţi

300
Concurs judeţean de creaţie artistică. De unde sunt elevii premiaţi - concursjudeteancopy-1601316806.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a sărbătorit într-un mod inedit Ziua Limbilor Europene, celebrată, în fiecare an, pe 26 septembrie. De-a lungul întregii săptămâni trecute, au fost organizate diverse activităţi realizate cu elevii, dezbateri, realizarea de postere pe tema diversităţii lingvistice etc, dar şi o competiţie între unităţile de învăţământ. Este vorba despre Concursul judeţean plurilingvistic şi de creaţie artistică „Creo Creare”, adresat elevilor de gimnaziu şi de liceu care studiază limbi precum engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, portugheza, turca sau rusa.

Principalele obiective ale competiţiei au avut în vedere dezvoltarea abilităţilor de lucru ȋn echipă, crearea unui cadru propice pentru comunicare în limbă străină şi înlesnirea accesului la cultura și civilizația europeană în mediul online. Cei 225 de elevi participanţi au creat, în echipe, texte de poezie, proză scurtă sau eseu, şi desene, partituri sau scenarii, pornind de la citatul anonim, foarte potrivit pentru perioada pe care o traversăm cu toţii, „În viaţă nu trebuie să aştepţi să treacă furtuna, ci să înveţi să dansezi în ploaie”.

În etapa finală s-au calificat 127 de copii, iar 36 dintre aceştia au fost premiaţi, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, de la Colegiul Economic Mangalia şi de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.468 secunde