Concurs de recitare pentru elevi organizat de UDTR și Inspectoratul Școlar

309
Concurs de recitare pentru elevi organizat de UDTR și Inspectoratul Școlar - udtrevenimentcultural-1579710252.jpg
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează cea de-a V-a ediție a concursului de recitare pentru elevi, "Sub bolta geniilor, Mihai Eminescu și Yunus Emre", joi, 23 ianuarie, ora 12.00  în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța. 


Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.


În competiția școlară vor intra  35 de elevi din ciclul primar și gimnazial care studiază limba turcă maternă în unitățile de învățământ din județul Constanța. Elevii vor recita poezii aparținând poeților Mihai Eminescu și Yunus Emre în limbile română și turcă. 


Concurenții au fost selectați de profesorii lor de limba maternă în funcție de performanțele obținute la limba turcă în primul semestru al anului școlar 2019-2020. Cei mai buni recitatori vor fi premiați de UDTR în urma jurizării. 


Potrivit declarației președintei comisiei de cultură a UDTR, Serin Türkoğlu, în acest an juriul concursului va fi format din prof. univ.dr. Marina Cap-Bun, conf.univ.dr. Veronica Nedelcu de la Universitatea "Ovidius" din Constanța și inspector școlar, prof. Icbal Anefi - ISJ Constanța.


În cadrul evenimentului va avea loc și un scurt program artistic susținut de ansamblul folcloric Delikanlılar al UDTR.
Concursul este organizat de comisia de cultură a UDTR cu scopul de a marca împlinirea, la 15 ianuarie, a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale. 


La eveniment sunt așteptați să participe președintele UDTR, ing. Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram precum și subprefectul județului Constanța, Șenol Ali.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.529 secunde