Concurs de planuri de afaceri ale elevilor

183
Concurs  de planuri  de afaceri  ale elevilor - concursdeplanurideafacerialeelev-1519664007.jpg

Articole de la același autor

Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic - Departamentul de Coordonare al firmelor de exercițiu din învățământul preuniversitar (CNDIPT-ROCT) a lansat o nouă ediție a Competiției Naționale Business Plan 2018.

Concursul constă în prezentarea, de către elevii implicați, a unor planuri de afaceri pentru firmele de exercițiu înființate în unitățile de învățământ din care aceștia provin. Firma de exercițiu reprezintă o metodă interactivă de învățare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și aplicare interdisciplinară a cunoștințelor, o abordare a procesului de predare - învățare care asigură condiții pentru probarea și aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională.

Câștigătorii etapei locale, derulată la sfârșitul acestei săptămâni, se vor califica în etapa județeană care se va desfășura în perioada 12 - 23 martie. Faza regională va fi organizată în opt centre, în perioada 16 - 20 aprilie, în timp ce etapa națională este programată între 7 și 11 mai, la Colegiul Economic "Francesco Saverio Nitti" din Timișoara.

Competiția Națională Business Plan se desfășoară anual, începând din 2008, sub coordonarea CNDIPT - ROCT, prin inspectoratele școlare/unitățile de învățământ subordonate, în parteneriat cu autoritățile administrative publice locale, instituții de învățământ superior și de cercetare din țară sau străinătate, organizații nonguvernamentale, agenți economici reprezentativi, asociații patronale din domeniile economice pentru care se organizează formare profesională etc. În cele nouă ediții derulate până acum au fost angrenate, în faza locală, peste 2.500 de firme de exercițiu.

Obiectivele asumate ale concursului sunt valorificarea spiritului antreprenorial al elevilor, familiarizarea acestora cu activitățile specifice mediului economic, asumarea riscului utilizând instrumentele specifice managementului riscului și dezvoltarea competențelor necesare unui întreprinzător dinamic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Elevii se întorc la școală
Marţi, 13 Februarie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 12 Februarie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.265 secunde