Concurs de matematică, la Școala Militară "Amiral Ioan Murgescu" din Constanța

213
Concurs de matematică, la Școala Militară

Articole de la același autor

Sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 9, Liga Navală Română, organizație națională de interes public, având ca obiective principale promovarea intereselor pe ape ale României, organizează, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și cu Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", ediția XXIII a Concursului Județean de Matematică cu premii "Viceamiral Vasile Urseanu".

Concursul se va desfășura în localul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" situat pe strada Dezrobirii nr. 80.

Viceamiralul Vasile Urseanu a fost comandant al Diviziei de Mare, al Diviziei de Dunăre și Inspector general al porturilor între anii 1896 – 1900. Deprins cu calculele matematice și nautice precise, el s-a consacrat studiului astronomiei și a construit, din resurse proprii, Observatorul Astronomic din București care-i poartă numele, donat apoi Primăriei municipiului. 
 

Concursul de Matematică cu premii "Viceamiral Urseanu" a fost instituit în municipiul și județul Constanța, începând cu anul de învățământ 1992-1993, pentru elevii claselor a VIII-a și a avut o desfășurare neîntreruptă până în prezent. 


Scopul principal al acestui concurs, ai căror promotori și organizatori, de-a lungul anilor, au fost contraamiralii George Petre și Ștefan Niculae, îl reprezintă stimularea interesului și a competiției la nivelul elevilor de gimnaziu pentru disciplina matematică și atragerea unui număr cât mai mare de tineri către profesii legate de mare și de marină.


La deschiderea concursului vor participa ca invitați elevi și profesori de matematică din școlile generale și din liceele constănțene, laureați ai edițiilor anterioare, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Comandamentului Flotei și membri ai filialelor Ligii Navale Române din județul Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6216 secunde