Concurs de limbi străine, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"

293

Articole de la același autor

Ziua Europeană a Limbilor Străine a fost sărbătorită joi, 26 septembrie, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" cu premierea lucrărilor realizate la concursul județean plurilingvistic și de creație artistică "Creo Creare".

Având drept motto cuvintele lui Albert Einstein - "Viața însăși este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăiești ca pe ceva magic", concursul se afla deja la a patra ediție fiind inclus în calendarul concursurilor școlare județene organizate de ISJ Constanța.

Limbile engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, spaniolă, rusă și turcă au fost cele în care s-au exprimat elevii participanți la această activitate, care are drept obiectiv principal promovarea creativității și a inteligenței sinestezice a elevilor de gimnaziu si liceu. În echipe formate din trei - cinci membri, elevii au realizat, pornind de la o temă dată, un proiect alcătuit dintr-un text, fie poezie, proză scurtă, scenariu, eseu, și, la alegere, un desen sau o partitură.

"Dezvoltarea abilităților de lucru ȋn echipă, crearea unui cadru propice pentru comunicare în limbă străină, facilitarea accesului la cultura și civilizația europeană sunt alte obiective pe care și le-au propus organizatorii proiectului, prof. Andaluzia Arif și prof. Luminița Radu. Ediția din acest an s-a bucurat de un real succes, prin participarea a 230 de elevi din întreg județul Constanța", precizează prof. Florentina Gheorghe, reprezentantul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân".

Premiile ediției din acest an s-au îndreptat către elevii de la Colegiul National Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța, Colegiul Economic Mangalia și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7702 secunde