Concurs de limba franceză dedicat memoriei poetului Ovidius

217
Concurs  de limba franceză dedicat memoriei  poetului Ovidius - concurs-1491840978.jpg

Articole de la același autor

La Liceul Teoretic "G. Călinescu" din Constanța a avut loc Concursul de limba franceză "Le Petit Renard" - secțiunea cu participare directă, în organizarea profesoarelor Marinela Mitrenga și Janetta-Daniela Bărăitaru, dedicat comemorării celor 2000 de ani de la moartea poetului Ovidius.

Concursul este deja o tradiție, fiind la a 24-a ediție la propunerea catedrei de limba franceză a școlii, desfășurându-se în colaborare cu elevii de clasa a XII-a din filiera bilingvă franceză și în parteneriat cu Alianța Franceză Constanța.

Coordonați de cei doi profesori, elevii clasei a XII-a bilingv franceză s-au implicat în desfășurarea secțiunii pe echipe, cu participare directă, a acestui proiect. Aproximativ 100 de elevi constănțeni și-au testat cunoștințele de limba franceză într-o manieră ludică, în timp ce profesorii lor au participat la sesiunea de comunicări pe teme de didactica predării limbii franceze, ce vor fi publicate în revista bilingvă "Le Petit Renard". Premianții acestei ediții sunt : premiul I - Școala Gimnazială nr.23 Constanța, premiul II și III - Școala Gimnazială "Mircea Eliade", Cernavodă, mențiuni - Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța, Școala Gimnazială Nr. 39 "Nicolae Tonitza" Constanța, Liceul Tehnologic "Ion Podaru" Ovidiu, Școala Gimnazială nr.1 Eforie Nord.

Secțiunile on line ale proiectului "Le Petit Renard" - concurs de bandă desenată și concurs de creație literară Ecrivains en herbe - sunt încă deschise elevilor din întreaga țară, pînă pe 15 aprilie.

"Putem spune că «Le Petit Renard» a devenit deja un reper în calendarul francofon al Constanței. În plus, desfășurarea secțiunilor de creație la nivel național, grație noilor tehnologii, înseamnă adaptarea la nou și deschiderea instituției noastre către colaborarea cu școli din întreaga țară", a declarat prof. Elena Crăcea, directorul liceului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5055 secunde