€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Se deschide stagiunea Teatrului "Oleg Danovski"

Concerte incitante la Constanța în luna lui Gerar

Ştire online publicată Joi, 12 Ianuarie 2012. Autor: Simona ANGHEL
O surprinzătoare programare de concerte dintre cele mai inedite rezervă melomanilor constănțeni în luna ianuarie Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. „Este luna de după sărbători, mai lejeră atât pentru artiști, dar și pentru spectatori, așa încât ne-am gândit să nu debutăm cu lucrări grele”, a declarat pentru „Cuget Liber” Mircea Tegzeșiu, consultant artistic al Teatrului „Oleg Danovski”.

Despre concertul din 15 ianuarie, același interlocutor a afirmat că a fost gândit în ideea de a aduce în centrul atenției publicului cvartetele, sextetele și septetele din opere și operete celebre, întrucât ne aducem aminte mult prea rar de acestea și reținem mai ales ariile și duetele.

„Primul invitat al acestei stagiuni este un cunoscut dirijor al României. Florin Totan dirijează Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, dar CV-ul său impresionant cuprinde inclusiv participări la Festivalul Național George Enescu. Pentru concertul din 20 ianuarie a răspuns invitației de a veni la pupitrul constănțean pentru prima dată Ramiro Arista din Argentina. El va dirija lucrări foarte inte-resante din țări latino-americane aparținând unor compozitori cunos-cuți. Va constitui o provocare atât pentru public, dar și pentru orchestră”, a mai adăugat Mircea Tegzeșiu.

Week-end cu compozitori celebri

Mâine, 13 ianuarie, de la ora 19, Sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța va prinde iar viață, când melomanii vor putea asculta un Concert de Anul Nou oferit de Orchestra Simfonică a Teatrului avându-l la pupitrul dirijoral pe Florin Totan. În program lucrări de mare popularitate din creația compozitorilor J. Strauss, Suppé, Dinicu, Bizet, Grieg, Rossini, Brahms,

Duminică, 15 ianuarie, de la ora 19, Concertul de ansambluri și coruri celebre din opere și operete îl va avea ca dirijor pe Gheorghe Stanciu.

Vor acompania corul și orchestra teatrului, maestru cor Adrian Stanache. Concertul va cuprinde pagini celebre din creația compozitorilor Mozart, Donizetti, Lehar, J. Strauss, Verdi, Puccini, Bizet.

Spectacolele vor începe de la ora 18

Începând cu spectacolul de vineri, 20 ianuarie, respectiv Concertul în ritmuri latino-americane, ora pro-gramată de începere va fi 18. Sâmbătă, 21 ianuarie, suntem invitați la un Concert de canțonete, duminică, 22 ianuarie, fiind reluată recenta premieră a operei „Lucia di Lammermoor”. Seria evenimentelor inedite continuă marți, 24 ianuarie, cu Concertul de muzică de film și musicaluri.

Joi, 26 ianuarie, de la ora 10, la sala teatrului este programat musicalul pentru copii „Micuța Dorothy”, urmând ca în aceeași zi, de la ora 18, în sala de concerte a Colegiului Național de Artă „Regina Maria”, directorul prof. dr. Adrian Doxan să ofere o surpriză melomanilor constănțeni.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7645 secunde