Concerte în aer liber la Festivalul JazzUp Sea. Ce conţine repertoriul

577
Concerte în aer liber la Festivalul JazzUp Sea. Ce conţine repertoriul - ainceputfestivalul-1629988379.jpg

Articole de la același autor

Iubitorii de jazz se pot bucura, serile acestea, de muzică bună, în aer, pe faleza Constanţa şi în staţiunea Mamaia. Până pe 29 august, se desfăşoară festivalul JazzUp Sea, la care participă 11 artişti din tânăra generaţie de muzicieni români, premiaţi şi experiementaţi.

Vineri, 27 august, de la ora 19.00, în Piaţeta Cazinoului Constanţa, va fi prezentat concertul „Bon Ton”. va reprezenta o privire către muzica jazz și de inspirație jazz din prima jumătate a secolului XX, prin intermediul vocii calde și rafinate a Vioricăi Pintilie și a unui trio de jazz format din contrabasistul Michael Acker, pianistul Cătălin Răducanu și violonistul Sabin Laviniu Penea. Programul va conține compoziții americane și braziliene, dar și piese care aparțin ramurii franceze a jazzului, propunând o explorare a unor sonorități discrete și de mare încărcătură emoțională.

Concertul „Tower of Babel” de sâmbătă, 28 august, ora 19:00, din Piața Ovidiu, propune publicului reunirea a două limbaje muzicale diferite, într-un melanj cameleonic. Pe de o parte, vor fi instrumente tradiționale precum lăuta persană, numită și oud, cobza românească, vioară și percuție traditională europeană și orientală precum cajon, bendir, darbuka, cinele, iar pe altă parte, instrumente moderne precum bass electric cu efecte, pian electric și saxofon.

Repertoriul ales e format din muzică veche de pe trei continente și compoziții de autor, aduse în modernitate și reinterpretate într-o formă actuală. Acestea vor fi interpretate de măiestrie de Alex Arcuș (saxofon, caval, flaut), Ghassan Bouz (percuție), Alexandru Stoica (oud & cobză), Sabin Laviniu Penea (vioară) și Michael Acker (electric bass).

Ultimul concert al festivalului, programat duminică, 29 august, ora 19:00, pe faleza Cazinoului Mamaia, este intitulat „Rumble & The Jungle" și va constitui un experiment complet, o tentativă de a privi provocarea de a integra un spectacol de jazz în Mamaia (stațiunea cunoscută mai mult pentru festivaluri de Electronic Dance Music și care alegorice), într-un mod jucăuș și creativ.

Acest concert, susținut de Sabin Laviniu Penea (vioară), Albert Tajti (keyboards) și Tavi Scurtu (drum machine & electronics), va fi o sesiune de creație de beaturi și laitmotive cu ajutorul unui drum-machine și a unor synthuri, peste care vor fi însăilate solouri la keyboards și vioară electrică cu efecte. Accesul la cele trei concerte este liber şi nu necesită rezervare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5028 secunde