Concert Koszika și lectură din opera lui Macedonski, la Muzeul Național al Literaturii Române

169
Concert Koszika și lectură din opera lui Macedonski, la Muzeul Național al Literaturii Române - muzeu-1552584864.jpg

Articole recomandate

Stagiunea de jazz și literatură "Eufonii la MNLR" va continua, mâine, de la ora 19:00, printr-un nou concert-eveniment, invitați fiind solista Koszika alături de chitaristul Szasz Csaba, doi artiști extrem de apreciați pe scenele transilvănene pentru tonicitatea prestațiilor live.

Evenimentul va marca, totodată, împlinirea a 165 de ani de la nașterea scriitorului Alexandru Macedonski, autor care a influențat fundamental evoluția literaturii române moderne. Va citi din opera lui Alexandru Macedonski una dintre stră-strănepoatele sale, Irina Macedonski. Cu acest prilej, publicul este invitat să viziteze Muzeul Național al Literaturii Române pentru a descoperi numeroase obiecte și documente inedite care au aparținut autorului cuvintelor: "Poezia nu va fi decât muzică și imagine, aceste două sorginți ale ideii."

Stagiunea "Eufonii la MNLR" este un proiect al UCIMR inițiat cu scopul de a promova creativitatea autorilor români de jazz și literatură, desfășurându-se în perioada februarie - aprilie în spațiul emblematic al Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, aproape de Biserica Albă).

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, rezervarea fiind esențială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4022 secunde