Concert folk Poesis

218
Sâmbătă, 21 aprilie, de la 21,30, constănțenii sunt așteptați în clubul Phoenix pentru concertul live semnat Poesis.

În traseul de promovare a noului album "Creanga de aur", celebrul grup folk Poesis ajunge și la Constanța. Cei doi membri ai grupului, Marius Bațu și Eugen Baboi, vor cânta în fața constănțenilor piese de pe noul lor album, dar vor oferi și câteva incursiuni în repertoriul deja cunoscut.

Poesis s-a înființat în 1977, la Constanța, la Casa de Cultură, iar în perioada 1982-1985 a participat la spectacolele Cenaclului "Flacăra". În 1986, Marius Bațu se stabilește în Germania ca muzician profesionist, apoi pleacă în Canada. Se întoarce în țară în 1994 și grupul își reia activitatea.

Scot pe piață primul album de studio, "Cântec șoptit", în 1996. La scurt timp, Eugen Baboi pleacă în Canada, unde lucrează ca geolog și compozitor de muzică pentru film și televiziune, iar Marius Bațu este solicitat de formația "Holograf" să participe la spectacolele și albumele lor, pe acestea susținând partitura de chitară acustică și backing vocal. În același timp participă și la proiectele muzicale ale lui Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Ovidiu Lipan Țăndărică, iar din 2001 este cooptat în grupul "Pasărea Colibri". Cei doi chitariști și interpreți concertează împreună de câte ori revine acasă Eugen Baboi și continuă să lucreze în proiectul Poesis, astfel că în noiembrie 2007 au lansat al doilea album, "Babilon". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7169 secunde