Concert Extraordinar de Mărțișor, la Centrul pentru Tineret "Jean Constantin"

406
Concert Extraordinar de Mărțișor, la Centrul pentru Tineret

Articole de la același autor

Duminică, 1 martie, doamnele și domnișoarele sunt invitate să trăiască bucuria primăverii în cadrul Concertului Extraordinar de Mărțișor care se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin". Astfel, începând cu ora 18.00, tinerii artiști Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner vor urca pe scenă pentru a oferi momente de neuitat. 
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, iar în program sunt cuprinse lucrările: Bela Bartok - Dansuri Românești, Leos Janacek - Sonata pentru vioară și pian, Jules Massenet - Meditația Thais, Alexander Maria Wagner - "Patru piese pentru soț și soție", Alexander M. Wagner, Lukas Metzenbauer - "Un francez în Transilvania" din Opereta "Cafe Ringelspiel", George Enescu - Sonata pentru vioară și pian - "Torso". 


XXX 
Violonista Ioana Popescu și pianistul Alexander Maria Wagner au debutat în vara anului 2019, în Degenberg, Germania, duo-ul format de cei doi având rolul de a promova muzica românească publicului larg european. 


Ioana Popescu a absolvit, în 2015, Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București cu cea mai mare distincție, avându-i ca profesori îndrumători pe Valeriu Rogacev și Elena Baltaga, iar în prezent, studiază la Universitatea Mozarteum din Salzburg (Austria), sub îndrumarea prof. Annelie Gahl. 


La vârsta de 14 ani, Alexander Maria Wagner compunea prima sa simfonie, intitulată "KRAFTWERK’’, înregistrată de dirijorul principal al Orchestrei Filarmonice din Sofia, Alexei Kornienko, pentru renumita casă de discuri Oehms Classics. 
Actualmente înscris în programul de masterat de compoziție din cadrul prestigiosului Royal College of Music din Londra, Alexander a studiat pian și compoziție cu Franz Hummel și Theodor Breu, instruirea sa continuând, alături de pianistul Pavel Gililov, la binecunoscuta Universitate Mozarteum din Salzburg. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Februarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Invitație la film
Pagina a fost generata in 0.501 secunde