Mai multe ştiri online:

"Comunismul în Dobrogea", adus la Muzeul de Istorie

Ştire online publicată Sâmbătă, 12 August 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația Foștilor Deținuți Politic din România - Filiala Constanța, organizează joi, 17 august, începând cu ora 12.00, expoziția permanentă „Comunismul în Dobrogea”.

Aceasta este structurată pe trei secțiuni: „Aspecte din evoluția politică, economică și culturală a Dobrogei” (1945-1989), „Gulagul comunist” și „Dobrogea și viața cotidiană”.

Potrivit reprezentanților muzeului, expoziția reliefează în documente, fotografii și mărturii de epocă diferite momente din istoria regiunii, în mod deosebit a Constanței, într-o perioadă de timp foarte apropiată nouă, cu profunde implicații și în prezent.

Proiectul expozițional a fost realizat în parteneriat cu următoarele instituții: Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Penitenciarul București Jilava, Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea (componentă a ICEM Tulcea), Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Constanța, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța.

Vernisajul expoziției va fi urmat de proiecția filmului „Canalul morții”, în regia lui Nicolae Mărgineanu. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.7316 secunde