Compozitoarea Dinah Bianchi, pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

254
Compozitoarea Dinah Bianchi, pe scena Teatrului „Oleg Danovski” - concert22-1623950083.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 18 iunie, de la ora 19.00, sunteţi invitaţi la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, la un nou concert simfonic de excepţie, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea. Pe scenă va urca renumita compozitoare americană Dinah Bianchi, care locuieşte, în ziua de azi, în zona Detroit. Reprezentanţii instituţiei de cultură constănţene spun că ea a scris mai multe lucrări pentru orchestră, ansamblu de coarde, ansamblu de alamă, ansamblu de instrumente din lemn, fagot, corn, orgă, voce, vioară şi electronică. Anul acesta, a fost aleasă compozitor şi interpret pentru Societatea din Conferinţa naţională online a compozitorilor 2021 şi recent a fost desemnată câştigătoare al competiţiei „Craig’s 2021”, pentru lucrarea ei, „Pelaga: When Sea Encounters Sky”. De asemenea, a câştigat şi medalia de bronz în 2020, la Global Music Awards, pentru compoziţia „Vitula”, dar şi un premiu Global Music 2019 - medalia de bronz pentru „Anafora”.

În plus, în 2016, a fost distinsă cu locul II la o altă competiţie importantă, pentru partitura originală, cu compoziţia ei de ansamblu de suflători, intitulată „Palatul şacalului”, care a primit şi Medalia de bronz în 2015. Pe lângă compoziţie, Dinah este şi instrumentist, ea cântă la corn.

Persoanele interesate să meargă la concert trebuie să ştie că un bilet costă zece lei pentru copii, elevi si studenţi, 15 lei pentru pensionari şi 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, pentru celelalte categorii de spectatori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1119 secunde