"Comoara" lui Porumboiu – premiul Un Certain Regard, la Cannes

87

Articole de la același autor

Sâmbătă seară, filmul "Comoara", în regia lui Corneliu Porumboiu a câștigat premiul "Un Certain Talent" la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, informează site-ul festivalului. Juriul care a stabilit câștigătorii ediției din acest an la secțiunea Un Certain Regard a fost prezidat de Isabella Rossellini și i-a mai avut în componență pe Haifaa al-Mansour (regizor — Arabia Saudită), Panos H. Koutras (regizor — Grecia), Nadine Labaki (regizoare și actriță — Liban) și Tahar Rahim (actor — Franța). 


Astfel, premiul Un Certain Regard a fost acordat filmului "Hrutar" ("Rams") regia Grimur Hakonarson, premiul Juriului a revenit peliculei "Zvizdan" ("The High Sun") regia Dalibor Matanic, distincția pentru Cel mai bun regizor a fost câștigată de Kiyoshi Kurosava pentru "Kishibe no tabi" ("Journey to the Shore"), în timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo producțiilor "Masaan" — regia Neeraj Ghaywan și "Nahid" — regia Ida Panahandeh. 


Filmul lui Corneliu Porumboiu - "Comoara" spune povestea a doi bărbați care trec printr-o mulțime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Toma Cuzin, Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei fac parte din distribuție. Ediția 68 a Festivalului de Film de la Cannes a început pe 13 mai și se va încheia astăzi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5367 secunde