Comedia "Puricele în ureche" revine la Constanța. Spectacol de zile mari, la Casa de Cultură

223
Comedia

Articole de la același autor

Spectacolul de teatru "Puricele în ureche" revine, săptămâna viitoare, la Constanța. Piesa va fi prezentată vineri, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Una dintre comediile excepționale ale Teatrului Elisabeta din București, "Puricele în ureche", care face parte dintr-un univers variat, plin de culoare și cu situații comice intense, revine să bucure toți constănțenii. 


Regizorul Șerban Puiu pune în scenă la Constanța situații incredibil de amuzante alături de actori îndrăgiți precum Lucian Ghimiși, Alexandra Velniciuc, Andreas Petrescu, Vasile Calofir, Marcelo Cobzariu, Ștefan Velniciuc și alte nume rezonante care vor face deliciul publicului. 


"Le puce dans l’oreille" - "Puricele în ureche" este o expresie franțuzească celebră încă de la începutul secolului 13. Expresia înseamnă "a simți o dorință puternică pentru cineva". Prin secolul 17, i-au schimbat înțelesul prin "a fi îngrijorat sau a avea suspiciuni la adresa cuiva". 


Așadar, protagonista noastră Raymonde are un purice în ureche și încă unul foarte mare, pentru că ea îi trimite, pe toți cei implicați, într-o cursă sălbatică de acuzații false, identități greșite și confuzii revoltătoare. 
Totul se întâmplă în înalta societate a saloanelor pariziene unde un doctor, un majordom încornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol împreună cu soția sa, o bucătăreasă cochetă și un englez-scoțian sunt într-un du-te-vino amețitor fiind purtați de același carusel al încurcăturilor. 


Simpatica Raymonde Chandebise se întreabă de ce soțul ei a încetat să-i mai acorde atenția necesară și presupune că acesta trebuie să aibă o aventură... De aici începe toată nebunia! 


În această comedie savuroasă, toată lumea fuge după toată lumea și, totodată, toți fug unii de alții. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stări de exaltare alcoolică, amenințări cu moartea… nu ai cum să nu râzi cu lacrimi. 
Prețul unui bilet variază între 70 și 90 de lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9704 secunde