Comasările școlilor sau cum să scoți cărbuni încinși cu mâna altuia

616
Comasările școlilor sau cum să scoți cărbuni încinși cu mâna altuia - 1effd2a7004fba1258c87c7b3aee3513.jpg
În scandalul generat de planul de comasări propus de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, primarul Radu Mazăre s-a arătat de-a dreptul ofensat că se aduce justificare intențiilor edililor de a reduce din cheltuielile cu chiriile pentru unitățile școlare.
Ba, mai mult, la presiunea unui grup de părinți de la Școala nr. 6, la începutul lunii martie, primarul a considerat "inteligent" să jignească inspectorul general: "Faptul că se închid anumite școli din lipsa finanțării Primăriei este o minciună sfruntată și inspectorul șef, madam nu știu cum o cheamă, este o mincinoasă nesimțită, pentru că noi nu închidem nici școli, nici grădinițe".
Într-o discuție purtată cu Ovidiu Tănase, directorul Direcției învățământ din cadrul RAEDPP Constanța, am aflat că niciodată
n-ar fi afirmat că se impun măsuri urgente de comasare, dar că îi convine să se facă economii. "Ca să vă dau un exemplu, Colegiul Tehnic Pontica, pe timp de iarnă, consumă GPL cât 10 licee normale. Sau chiria pentru unele grădinițe este prea mare și ar trebui adunate cumva într-o mare instituție de profil". Și ne-a exemplificat cu Grădinița nr. 5, pentru care se achită o chirie de 2.400 euro lunar, și Grădinița Comenius, cu o chirie de 5.200 de euro.
Pe de altă parte, același interlocutor consideră exagerate și pretențiile părinților, "care și-ar dori dacă se poate câte o grădiniță la fiecare scară de bloc", reamintindu-ne, totodată, că destinația instituțiilor de învățământ este dată de ISJ Constanța, RAEDPP ocupându-se de administrarea lor.
Concluzia ar fi că în toată această zbatere a părinților, cineva așteaptă, pe margine, rezolvarea problemelor, după care să tragă linie și să acționeze, probabil mulțumit de rezultat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6537 secunde