€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Colegiul Național Pedagogic, Școală Europeană pentru a cincea oară

Ştire online publicată Marţi, 29 Mai 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța a primit, pentru a cincea oară, titlul de Școală Europeană. Festivitatea de decernare a premiilor pentru câștigătorii competiției Școală Europeană 2018 s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Palatul Parlamentului din București, în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, ai Senatului României și ai delegației Parlamentului European.


Aflată la cea de-a XV-a ediție, această inițiativă a Ministerului Educației Naționale se bucură de recunoaștere din partea instituțiilor europene, desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Președintelui Parlamentului European. La cele 15 ediții (2004 - 2018) au participat peste 2.000 de școli din întreaga țară. Dintre acestea, de-a lungul celor 15 ediții, doar trei școli din țară au reușit să obțină certificatul de cinci ori, una dintre acestea fiind instituția constănțeană.


Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programe europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obținut, certificatul Școala Europeană este valabil pentru o perioada de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. Competiția constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.


Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” a obținut la această ediție, pentru a cincea oară, distincția de Școală Europeană, după ce a mai câștigat acest trofeu, de fiecare dată când a depus candidatura, la edițiile din anii 2004, 2007, 2011, 2015 și 2018. 


Dintre proiectele de cooperare europeană, derulate de instituția de învățământ în perioada 2015 - 2018, perioadă evaluată de Ministerul Educației Naționale pentru această ediție, amintim cele trei proiecte Erasmus +, schimburile bilaterale cu instituții din întreaga Uniune Europeană, cele peste 30 de proiecte etwinnig, Euroscola - Parlamentul European, precum și numeroase proiecte comunitare și de voluntariat.


În cadru festiv, delegația colegiului, alcătuită din directorul instituției, prof. dr. Anamaria Ciobotaru, prof. dr. Polixenia Gabriela Popescu și eleva Mara Constantin din clasa a XI-a C, a primit Certificatul Școală Europeană - 2018 din partea Ministerului Educației Naționale și Trofeul acordat pentru performanța obținerii acestei titulaturi pentru a cincea oară.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.832 secunde