Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu’’ – Școală Europeană pentru a cincea oară

796
Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu’’ – Școală Europeană pentru a cincea oară - img20180525wa0001-1527241581.jpg

Articole de la același autor

Ieri, 24.05.2018, la Palatul Parlamentului din București, în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, ai Senatului României și ai delegației Parlamentului European, a avut loc decernarea premiilor pentru câștigătorii Competiției ,,Școală Europeană’’ – ediția 2018.

Aflată la cea de a XV –a ediție, această inițiativă a Ministerului Educației Naționale se bucură de recunoaștere din partea instituțiilor europene, desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Președintelui Parlamentului European. La cele 15 ediții (2004 – 2018) au participat peste 2000 de școli din întreaga țară. Dintre acestea, de-a lungul celor 15 ediții, doar 3 școli din țară au reușit să obțină certificatul de 5 ori, una dintre acestea fiind instituția noastră de învățământ.

Competiția se adresează tututror unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programe europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obținut, certificatul Școala Europeană este valabil pentru o perioada de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Competiția constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu a obținut la această ediție pentru a 5 oară distincția de Școala Europeană, după ce a mai câștigat acest trofeu, de fiecare dată când a depus candidatura, la edițiile din anii: 2004, 2007, 2011, 2015 și 2018.

Dintre proiectele de cooperare europeană, derulate de Colegiu în perioada 2015-2018, perioada evaluată de M.E.N pentru această ediție, amintim cele 3 proiecte Erasmus +, schimburile bilaterale cu instituții din întreaga Uniune Europeană, cele peste 30 de proiecte etwinnig, EUROSCOLA – Parlamentul European, precum și numeroase proiecte comunitare și de voluntariat.

În cadru festiv, delegația Colegiului, alcătuită din directorul instituției, prof. dr. Anamaria Ciobotaru, prof. dr. Polixenia Gabriela-Popescu și eleva Mara Constantin din clasa a XI- a C, a primit Cerificatul Școală Europeană - 2018 din partea Ministerului Educației Naționale și Trofeul acordat pentru performanța obținerii acestei titulaturi pentru a cincea oară.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9928 secunde