Ani de liceu, cu emoții la română, scumpii ani de liceu, când la mate dai de greu…

Colegiul Național "Mircea", în topul celor mai bune licee din țară

2702
8
Colegiul Național

Articole de la același autor

Ieri, pentru absolvenții claselor a VIII-a, s-a consumat și ultima emoție. 6.542 de candidați au făcut cunoștință, virtual, cu instituția
la care vor petrece, probabil, următorii patru ani de liceu.

Primul care deschide lista repartizaților constănțeni este Andrei Crețu, absolvent al gimnaziului Liceului Teoretic "Ovidius" cu nota 10 pe linie și care a optat să nu părăsească insti-tuția. Ultimul dintre repartizați este Paul Adrian Ion, cu media 3,26, absolvent al gimnaziului Școlii "Lucian Grigorescu" din Medgidia cu media 6,26, dar care se pare că nu s-a pre-zentat la niciun examen de evaluare națională, din moment ce are nota 1 pe linie. Și totuși, el va fi elevul Colegiului Tehnic "Nicolae Titulescu" din Medgidia.
În timp ce, în plan național, Colegiul Sfântul Sava a înregistrat ultima medie de admitere de 9,94, la Constanța, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", ultima medie a fost de 9,86 la real - științele naturii și 9,78 la matematică informatică. Cu media de la științele naturii, Colegiul "Mircea" se situează pe locul trei în topul național al celor mai bune licee.
Din discuția purtată cu prof. Gheorghe Moraru, director adjunct, am aflat că, din cei 60 de elevi care au absolvit gimnaziul Colegiului, doar 12 au optat pe fișa de înscriere pentru alte instituții liceale constănțene.
"Media cea mai mică de intrare de anul acesta - 9,39 - este mai mare cu o zecime față de cea de anul trecut. Am constatat că părinții au început să-și îndrepte strategic copiii către științele naturii, pentru ca și probele de bacalaureat să nu îi pună în mare dificultate, cum s-a întâmplat anul acesta cu absolvenții de la mate-info. Ne străduim să păstrăm în continuare ștacheta cât mai sus, dar foarte mult contează calitatea umană care intră la noi și pe care o consider deosebită", a declarat, pentru "Cuget Liber", profe-sorul Moraru.
În anul școlar 2011-2012, Colegiul "Mircea" pornește cu șapte clase: trei de mate-info, trei de științele naturii și una de socio-umane.

Pentru cei 67 de elevi de clasa a VIII-a care nu au completat cu opțiuni suficiente fișa de înscriere, au mai rămas destule locuri, care vor fi ocupate în urma susținerii celei de-a doua etape de admitere în învățământul liceal de stat, ce debutează mâine, cu înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de verificare a cunoștințelor.
Cele mai multe locuri, 62, au rămas la Colegiul Tehnic "Tomis", la specializarea construcții, instalații și lucrări publice, 27 de locuri la turism și alimentație la Colegiul "Dobrogea" Castelu, 25 de locuri la fabricarea produselor din lemn la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan" Constanța.

Gabriela Manea a terminat cu 10 pe linie la Școala cu clase I-VIII "Mircea Eliade" din Cernavodă și prima opțiune a fost Liceul Teoretic "Anghel Saligny" din Cernavodă, unde - evident - a intrat cu brio.
Contactată telefonic ieri, Gabriela ne-a mărturisit că nu și-a dorit să plece din Cernavodă, pentru că îi este greu să se despartă de părinți și pentru că ea consideră că la liceul teoretic din localitate i se oferă tot ceea ce își dorește: "Nu m-am decis ce cariera voi urma, poate dreptul sau medicina, dar știu că acum îmi doresc să mă relaxez, să plec în excursii în țară și peste hotare, după care voi începe să exersez la matematică și chimie".
Întrucât majoritatea crede că n-a ales un liceu din Constanța datorită condiției materiale, Gabriela a negat cu vehemență, mărturisindu-ne că tatăl ei lucrează la Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă.



Comentează știrea

Profu' de serviciu!
13 iulie 2011
Scoala de 10! Profi de 10! Elevi de 10! Parinti de 10!

...in speranta ca cineva va citi aceste randuri! Pentru tinerii elevi de la Mircea: JOS PALARIA! Nu va lasati inselati de usurinta cu care trece viata pe langa noi! Invatati mult! Veti fi cei mai buni! Asta conteaza in viata! Sa fii cel mai bun! Sa fii util celor din jur, sa ai o familie onorabila si sa ai cuit transmite mai departe experienta de viata! Multa bafta! Profesorii sa fie verticali, precum pomul cu radacina puternica in fata furtunilor; Parintii sa stie ca scoala nu este cel mai mare dusman al copiilor lor, sunt altele mut mai mari... de aceea prietenia cu profesorii ii onoreaza nu le strica...

UN CETATEAN SCANDALIZAT DE CE AUDE ,VEDE SI SIMTE
13 iulie 2011
Ce se face se aude....

Din pacate mai sunt licee unde elevii fac scoala cu secretara. Un exemplu de astfel de secretara ar fi MOCANU DANIELA care e si cumnata - lucru de care profita din plin si astfel contra unor sume pe care si le insuseste, "aranjeaza" anumiti elevi certati cu prezenta si cu cartea!

parinte
13 iulie 2011
ce liceu

la ce liceu domnule? dati numele scolii daca e adevarat ce spuneti

un parinte
13 iulie 2011
TOP REZULTATE

La o simpla analiza a rezultatelor obtinute de elevii liceelor din Constanta puteti observa ca in topul clasamentului atat pentru admiterea la liceu cat si la bacalaureat predomina elevii Liceului Teoretic Ovidius.Bafta tuturor elevilor indiferent de unde sunt ei!

UN CETATEAN SCANDALIZAT DE CE AUDE ,VEDE SI SIMTE
13 iulie 2011
raspuns

am dat un nume de persoana...numele liceului parca nu merita sa fie pangarit din cauza unor oportunisti...

un cetatean
13 iulie 2011
CRITERIU

Criteriul de evaluare al liceelor si implicit al pozitionarii acestora in top nu trebuie sa fie nota minima cu care se intra la liceu. Corect ar fi sa vedem ce produc aceste licee.Liceul Teoretic Ovidius se poate mandri cu singura eleva admisa la HARVARD UNIVERSITY.

PROFESOR REVOLTAT
13 iulie 2011
NEMULTUMIRE

De ce se face atat de multa campanie pentru Colegiul Mircea cel Batran ? De ce sunt atribuite meritele acestui colegiu , cand de fapt penru obtinerea acestor rezultate au muncit profesorii de la scolile generale si nu profesorii de la Colegiul Mircea . In acelasi timp ar trebui sa se precizeze ca ultima medie de intrare la acest colegiu este 9,39 , la fel ca si la Liceul Ovidius , care are un numar mult mai mare de elevi cu rezultate foarte bune .

Tanar si nelinistit
13 iulie 2011
Fost-ai lele !

Dupa toate categoriile de clasamente se poate observa cu usurinta ca, de ceva vreme, "Ovidius"-ul e fruncea. De Mircea au ramas vremurile de-aducere aminte si a devenit liceu de fite si bani gata. Ne vedem pe la olimpiade, machidonilor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5613 secunde