Colegiul Național de Apărare are sucursală și la Constanța

342
1

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, la Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța, a avut loc ședința de constituire a Sucursalei Sud-Est a Fundației Colegiului Național de Apărare (FCNAp), care cuprinde județele Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași și Slobozia. Președintele sucursalei Sud-Est este Aurel Papari, rectorul Universității "Andrei Șaguna", dar coordonarea sucursalei îi revine lui Traian Caramanian, vicepreședinte FCNAp. 


Cu această ocazie, directorul Colegiului Național de Apărare și Președinte de onoare al FCNAp, gl.mr.(r) prof.univ.dr. Mihail Vasile Ozunu a declarat că, prin această entitate zonală, absolvenții Colegiului Național de Apărare se pot implica mai bine în promovarea culturii civice și educarea tinerilor în domeniul securității și apărării naționale. Acest lucru se poate face prin derularea de acțiuni pentru schimbarea percepției societății civile privind rolul și importanța instituțiilor cu rol în menținerea securității naționale. 


La rândul său, Cristian Petcu, președintele Fundației Colegiului Național de Apărare, a precizat că în noul context de securitate este nevoie de coeziune pentru a face față noilor amenințări asimetrice care se manifestă la nivel regional și, indiferent de disputele politice interne, România trebuie să rămână un factor de echilibru în această zonă a Europei, având în vedere parteneriatele strategice pe care le are în primul rând cu SUA, în calitate de membru al NATO și al Uniunii Europene.


În plus, în perioada următoare, sucursala Sud-Est a FCNAp se va implica, alături de Universitatea "Andrei Șaguna" și Academia Oamenilor de Știință din România, în pregătirea celei de-a doua ediții a Conferinței Internaționale "Securitate și stabilitate la Marea Neagră". 


Anul acesta, vor fi dezbătute teme actuale privind cooperarea și intensificarea relațiilor pentru apărarea valorilor democrației în zona Mării Negre.


Comentează știrea

alex_ct
21 iunie 2017
Judetul Slobozia?

județele Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași și Slobozia... De cand municipiul Slobozia este judet? Poate ati vrut sa spuneti Ialomita.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6446 secunde