Colegiul de Arte aniversează 55 de ani de existență

Duminică, 27 Noiembrie 2011
9185

Articole de la acelaşi autor

Anul acesta, Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța sărbătorește 55 de ani de existență, motiv de mare sărbătoare.

Seria spectacolelor dedicate aniversării școlii a debutat pe 24 noiembrie, cu un spectacol omagial, organizat de elevii secției de muzică și de profesorii Catedrei de muzică.

Astăzi, de la ora 17, în sala "Sergiu Celibidache", elevii, sub îndrumarea profesorilor de muzică, vor susține un alt spectacol omagial, ce va cuprinde lucrări de Paganini, Mozart, J.S. Bach, Haciaturian, Vivaldi, Beethoven etc.

Mâine, de la ora 13, Catedra de istorie organizează un spectacol dedicat Zilei Naționale a României.

Ziua de 30 noiembrie va fi una specială, pentru că va fi sărbătorit Sf. Andrei, patronul instituției. La ora 12.00, în Galeria colegiului, va avea loc vernisajul expoziției unor cadre didactice care au profesat la Colegiul Național de Arte: Eugen Mărgărit, Mircea Vărzaru și Nicolae Rădulescu. În fruntea invitaților, se află unul dintre cei mai importanți oameni de cultură ai Constanței, dr. Doina Păuleanu.

La ora 16, în sala "Sergiu Celibidache", va avea loc spectacolul festiv, organizat cu prilejul a 55 de ani de la înființarea colegiului.

Programul va cuprinde un moment coregrafic și momente muzicale susținute de Corul Liceului "Cantilena", sub îndrumarea prof. dr. Horațiu Alexandrescu. La începutul acestui an școlar, Corul "Cantilena" a obținut premiul al III-lea la Concursul Național de Muzică Ecleziastică Corală "Lăudați pe Domnul!", de la București, ediția a IV-a.

Vor mai performa Orchestra Colegiului Național de Arte "Regina Maria" și elevi de la secția de muzică, cei care au fost premiați la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

De asemenea, se vor acorda diplome de excelență cadrelor didactice care au obținut rezultate deosebite cu elevii la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale. 

Articole din Cultură-Educație


Articole pe aceeasi tema

Vineri, 04 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Recital de balet la Colegiul de Artă
Vineri, 10 Decembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Concert pentru viața unei colege
Pagina a fost generata in 0.2532 secunde