Mai multe ştiri online:

Școlarii, invitați la concursuri de fotografie, desene și eseuri

Ştire online publicată Sâmbătă, 17 Februarie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Săptămâna aceasta, Arhiepiscopia Tomisului a demarat cea de-a doua etapă a proiectului educațional intitulat „România în sărbătoare”, derulat cu sprijinul unităților de învățământ din județul Constanța.

Activitățile, desfășurate sub titlul „România – 100 de ani”, sunt dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Vor fi organizate dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali, dar și concursuri. Elevii sunt așteptați să se înscrie la concursul de fotografie „România mea frumoasă”, concursul de desene „Primul Război Mondial și Marea Unire de la Alba Iulia” și la concursul de eseuri „Marea Unire. De la contribuția dobrogenilor la idealul național”. Aceștia vor avea ocazia de a participa la o excursie la Alba Iulia, în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”.

Proiectul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Educațional, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională „Cultul Eroilor Regina Maria”, filiala Constanța, și Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House”.

Prima etapă a proiectului a fost finalizată pe 24 ianuarie 2018 și a fost dedicată împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, în urma Războiului de Independență. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.707 secunde