Școala nr. 29 se bucură de roadele unui proiect european

347
Școala nr. 29 se bucură de roadele unui proiect european - scoala29-1429633897.jpg

Articole de la același autor

Cinci cadre didactice și patru elevi de la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța s-au deplasat în Italia, la Ferrara, în cadrul proiectului "Children’s eyes, children’s hearts / Ochi de copii, inimi de copii" (2013-2015) și care reunește șapte țări.

Coordonatorul proiectului realizat cu sprijinul financiar al Programului Sectorial Comenius al Programului "Învățare pe Tot Parcursul Vieții", este prof. înv. primar Mariana Negrilă, care a plecat însoțită de prof. Daniela Badea, director, prof. Carmen Badea, prof. înv. primar Mihaela Toma, înv. Dorina Dumitrache și elevii Maria Andrada Anagnostu, Andreea Bălteanu, Radu Rădulescu și Andrei Vlad Simion.

La numeroasele activități desfășurate la Ferrara, la Istituto Comprensivo n. 6 "Cosmè Tura" di Barco, în cadrul unor workshop-uri au participat școli partenere în proiect din: Polonia, Turcia, Spania, Italia, Grecia și Portugalia.

Cu acest prilej au fost împărțite produsele confecționate de elevii Școlii 29 special pentru colegii lor din școlile din Ferrara implicate în proiect. De asemenea, cei patru elevi români au participat la ore de limba engleză și de muzică instrumentală alături de colegii italieni (little orchestra), au realizat un util schimb de experiență cu cadrele didactice din școala vizitată cu privire la sistemul educațional din Italia. A avut loc și o întâlnire de lucru cu oficialitățile din Ferrara, s-a analizat rolul ONG-urilor în atingerea obiectivelor proiectului, dar au avut loc și vizite la numeroase obiective culturale și turistice.

În concluzie, mobilitatea din Italia a evidențiat inițiativele pozitive ale elevilor coordonați de profesori, implicarea părinților și a fost explicat rolul ONG-urilor în asigurarea unor transformări reale în comunitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Economie : Ce facem pentru șomerii de la sate?
Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Social : Educație pentru Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.3852 secunde