Școala "Nicolae Tonitza", premiată în Japonia

1616

Articole de la același autor

Șapte elevi din cadrul Școlii "Nicolae Tonitza" din Constanța au fost premiați, recent, în cadrul Concursului Internațional de Poezie Haiku, aflat la cea de-a X-a ediție. Competiția s-a desfășurat în Tokyo, unde, poeziile elevilor, corectate și traduse în limba engleză de profesorul coordonator Ion Codrescu, au fost evaluate și recompensate.
Pasiunea pentru haiku și pentru haiga - arta care unește pictura, poezia și caligrafia, le-a fost insuflată elevilor Școlii "Nicolae Tonitza" de scriitorul Ion Codrescu, profesor de arte plastice, și membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Dobrogea. Astfel, 75 de elevi au participat la competiția internațională de la Tokyo, șapte dintre poezii fiind selectate de juriu. Micii poeți haiku sunt: Costin Clanțon, Dobre Vanesa (clasa a VI-a), Iulia Șandru, (clasa a VII-a), Elis Hairi, Ana Bobeș, Nicoleta Simion și Andreea Caracoti, (clasa a VIII-a), ei fiind premiați cu antologiile "Pe aripile cuvintelor" (volum care cuprinde poeme haiku scrise de copii japonezi) și "Poeme haiku scrise de copii din întreaga lume" (vol. al IX-lea).
Prof. Codrescu a realizat o complexă lucrare intitulată "Imagine și text în haiga", un important reper în ceea ce privește cultura haiga japoneză, transformând propria pasiune în educație interactivă pentru elevi: "Haiku-ul e o poartă de deschidere către învățământul modern, atrăgând copiii către alte elemente de creativitate" a spus prof. Codrescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8722 secunde