Școala "George Enescu" din Năvodari vrea să acceseze fonduri europene

1065

Articole de la același autor

În centrul orașului Năvodari se află două instituții de învățământ importante pentru județul Constanța. Grupul Școlar "Lazăr Edeleanu", ce a găzduit recent o foarte importantă olimpiadă națională, la matematică, și Școala nr. 1 "George Enescu".
O unitate ce găzduiește în anul școlar 2011-2012 un număr de 1.053 de elevi, cărora li se adaugă structura Peninsula, unde învață simultan o clasă I cu o clasă a III-a.
La ora documentării noastre, prof. Vasilica Dumitru, directorul Școlii "George Enescu", lucra la statisticile cu privire la încheierea celei de-a doua etape de înscriere în clasa pregătitoare și clasa I. Pentru anul școlar viitor sunt prevăzute cinci clase I și patru clase pregătitoare. "Pentru că dosarele au fost numeroase, am înaintat și noi mai departe Inspectoratului Școlar Județean Constanța o solicitare de suplimentare cu încă o clasă pregătitoare", a declarat prof. Dumitru.
Nevoile acestei instituții colos, dar care este administrată exemplar, ca dovadă felul cum arată, se referă atât la părinții care vor să-și înscrie copiii la o școală bună, din centrul Năvodariului, dar și la faptul că un număr cât mai mare de elevi atrage după sine și un buget mai mare.
Tocmai în această idee, la Școala "George Enescu" a fost înființată Asociația profesională a cadrelor didactice. "Vrem ca în parteneriat cu asociația de părinți a școlii, care are personalitate juridică, să aplicăm pentru accesarea de fonduri europene în proiecte ce privesc învățământul, dar și să înființăm o școală după școală. Vrem să ne întărim ca breaslă profesională, pentru că numai astfel vom putea face față noilor cerințe cu care ne confruntăm în plan educațional și legislativ", ne-a declarat același interlocutor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6964 secunde