CNE: Statul român are datoria de a asigura măști de protecție pentru toți elevii

163
CNE: Statul român are datoria de a asigura măști de protecție pentru toți elevii - copiilascoalacumasca11903000-1598193087.jpg

Articole recomandate

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția asupra faptului că elevii au nevoie de materiale de protecție în cadrul unității de învățământ, pentru a micșora, pe cât posibil, riscul infectării cu virusul SARS-COV-2, potrivit Agerpres.ro.


"Guvernul României are datoria de a asigura aceste materiale de protecție, așa cum și-a asumat în luna aprilie a acestui an", se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Național al Elevilor.


Reacția CNE vine după ce, sâmbătă, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că este imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii și profesorii din România, dar că vor exista în fiecare școală din țară dezinfectanți și măști pentru copiii din familii sărace sau care își uită masca acasă și, de asemenea, va fi asigurat accesul la apă și canalizare.


În opinia Consiliului Național al Elevilor, "această lipsă de coerență și consecvență atât în măsurile dispuse, cât și în discursul public al Guvernului, a caracterizat întregul proces de începere a noului an școlar".


"Statul român are datoria de a asigura necesarul de măști de protecție pentru toți elevii. În joc este sănătatea a 3 milioane de elevi! Campania electorală mai poate aștepta, siguranța colegilor noștri nu!", afirmă Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, citat în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9858 secunde