Clubul Umoriștilor îi convoacă pe constănțeni la o mare porție de râs

196
1
Clubul Umoriștilor îi convoacă pe constănțeni la o mare porție de râs - clubulumoristilorconstanteni-1386959137.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu cinci ani, pe 13 decembrie, se năștea Clubul Umoriștilor Constănțeni (CUC), sub o zodie fecundă în subiecte de satiră și umor, după cum le place să afirme chiar membrilor Biroului Executiv. La inițiativa a 13 membri fondatori, a apărut pe lume Clubul Umoriștilor Constănțeni, "născut din uterul crizei mondiale", astăzi numărând 34 de epigramiști, fabuliști, foiletoniști și caricaturiști. 
În numai cinci ani, CUC și-a câștigat renumele de "eliberator ai râsului din sterilul dramatic al vieții cotidiane", organizând lansări de carte și recitaluri umoristice în licee, universități, cămine de bătrâni și cămine culturale de la sate, membrii săi publicând în presa locală și în revistele culturale din țară, participând la concursuri naționale și internaționale de umor, cucerind numeroase premii. 
Cei 34 membri ai CUC au contribuit la patrimoniul umorului românesc cu peste 40 de volume personale și colective, dintre care 15 au fost publicate în ultimii cinci ani. Se remarcă lucrarea colectivă "Prăvălia cu Umor - Caietele Clubului Umoriștilor Constănțeni", volumele I și II, publicate în 2010 și 2013, o realizare de prestigiu, unică în rândul cluburilor și cenaclurilor de umor din țara noastră.
Prietenii satirei și umorului sunt așteptați sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța (sala mică), cu propunerea de a uita pentru o oră - două de problemele importante, grave și urgente și să fie alături de CUC la prima aniversare a Umorului de la Marea Neagră.


Comentează știrea

Costel
14 decembrie 2013
târziu

Degeaba faci un articol care se publica la o oră după începerea spectacolului

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4304 secunde