Clubul Umoriștilor Constănțeni a dat "admiterea" la Liceul "Concord"

265
Sâmbătă, 20 octombrie, Clubul Umoriștilor Constănțeni (CUC) a fost la înălțime. Mai exact, și-a ținut reuniune lunară în cocheta sală de la etajul al patrulea al Liceului "Concord", patronat de fundația cultural - științifică cu același nume.


Autorii de epigrame, fabule, satire și foiletoane au dat "testul de umor" în fața "comisiei de examinare", condusă de conferențiarul dr. în economie Dumitru Costea, președintele fundației. 

Gazda întâlnirii a prezentat activitatea organizației și a liceului, rolul și locul lor în sistemul de învățământ din România, proiectele europene derulate și contribuția la pregătirea și integrarea forței de muncă.

Dan Norea, Doctor Humoris Cauza și șef în exercițiu al satirei și umorului local, a prezentat istoria tumultoasă a Clubului Umoriștilor Constănțeni, înainte și după 13 decembrie 2008 (data de naștere a CUC). A reieșit că umoriștii s-au adunat câtă frunză, câtă iarbă sub flamura CUC-ului și au muncit pe brânci pentru a-i da țării opere eterne, publicate în ziare, reviste și volume personale sau colective. Pentru talentul și hărnicia lor, Patria i-a răsplătit cu premii la festivalurile de umor organizate de la șes până la munte. 

Ananie Gagniuc, Amiral al Umorului Românesc, Doctor Humoris Cauza și președinte de onoare al CUC (cumulul de funcții și titluri este încurajat în acest club), a anunțat că trage sforile și parâmele pe la conducerea județului pentru organizarea unui festival al umorului în Tomis. Dacă Ovidius a făcut vestită cetate cu "Tristele" sale, CUC-ul vrea să o facă și mai cunoscută prin ale sale scrieri "vesele".

A urmat un recital de epigrame, poezie sprințară, cu piper și sare, foiletoane și aforisme. Au "ieșit la tablă": Ananie Gagniuc, Petru Brumă, Ion Tița-Călin, Dan Norea, Traian Brătianu, Ion Ruse, Ispas Fețeanu și Iordan Ștefan. 

La final, Dumitru Costea, șeful "comisiei de examinare", a anunțat: "Clubul Umoriștilor Constănțeni este declarat «admis» la Liceul «Concord»! De acum înainte, puteți ține ședințele lunare și lansările de carte la noi, iar revista liceului e gata să vă găzduiască creațiile!"



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Liceului de Marină
Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : De ce aleg studenții străinătatea
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Magia circului" la teatrul de copii
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Filme de weekend
Pagina a fost generata in 1.8818 secunde