Clubul Sportiv Școlar nr. 1 va fi inspectat RODIS

754
Clubul Sportiv Școlar nr. 1 va fi inspectat RODIS - c986fda799469a597defb26033cc70ea.jpg
Este una dintre cele mai ample inspecții la care se supune o unitate de învățământ și în cele mai multe cazuri nu este deloc îmbucurătoare perioada în care personalul Inspectoratului Școlar Județean Constanța ia la puricat activitatea tuturor cadrelor didactice, dar mai ales managementul.
De la 15 martie și Clubul Sportiv Școlar nr. 1 va avea de traversat acest "examen", cel mai probabil ca urmare a sesizărilor unor părinți de la secția de handbal care au reclamat banii care se cer la plecările în cantonamente.
În legătură cu scandalul legat de propunerea desființării acestui club, prof. Elena Buhaiev, inspector general, a declarat că între mai multe variante a considerat că cea propusă ministerului este viabilă pentru a salva activitatea cadrelor didactice. Și anume despărțirea în două a clubului, fără a dispărea profesorii, jumătate din secții trecând la clubul sportiv școlar de pe lângă Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", iar cealaltă jumătate, la clubul sportiv de pe lângă Palatul Copiilor. Profesorii rămân astfel cu absolut toate catedrele, economia fiind realizată prin desființarea celor două norme de directori și a personalului nedidactic care însumează șase norme și care urma să fie redistribuit altor unități de învățământ. Pentru că există unități unde secretarele ies la pensie și nu va mai primi nimeni continuitate, nici la nivelul contabililor. "Într-adevăr se pierdea brandul. Dar nici acesta nu a mai fost onorat de rezultate remarcabile în ultima perioadă și o spun cu sinceră tristețe, pentru că și eu sunt titular la această instituție. Cu care în anul 2004, când am fost director, ne-am situat pe locul 1 pe țară", a declarat prof. Buhaiev.
Și a oferit exemplu din anuarul 2008-2009, unde Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța s-a situat pe locul 185 dintr-un total de 352 la competițiile oficiale pe clasament general. Locul 30, pe cluburi în subordinea MECT, dintr-un total de 90; locul 336 la Naționalele de seniori, juniori 1 și juniori 2, la cam-pionatele de seniori, iar în clasamentul pe unități al cluburilor dintr-un total de 152 sunt pe locul 83. La campionate naționale pe unități sportive la gimnastică, dintr-un total de 26 de cluburi ocupă ultimul loc. La gimnastică ritmică locul 8 din 10 cluburi.
Cea de-a doua variantă era aceea a păstrării brandului consacrat, dar condiționată de plecarea a circa 10 profesori, nu se știe pe ce posturi.
În propunerea făcută de ISJ ministerului se intenționează transformarea sediului administrativ al CSS1, aflat în reabilitare, în Casa corpului didactic, întrucât la ora actuală aceasta ființează în trei încăperi de la Palatul Copiilor, improprii susținerii de cursuri pentru perfecționare continuă. Din păcate, în cifra de plan primită pe 10 februarie, ministerul a refuzat să mai aloce fonduri. Cât privește cele 77 de miliarde lei vechi necesare ridicării sălii polivalente, acestea ar trebui supli-mentate, deoarece a fost afectată și clădirea din vecinătatea șantierului, care necesită o expertiză pentru continuarea lucrărilor în siguranță și pentru protejare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3107 secunde