Părinții nemulțumiți reclamă:

Clasele pregătitoare au răscolit școlile

2456
4

Dacă, zilele trecute, ministrul Educației Ecaterina Andronescu ieșea pe posturile de televiziune și răspicat spunea că părinții nu trebuie să cotizeze la fondul școlii și fondul clasei, acest lucru dovedește faptul că domnia sa ori face politica struțului, ori chiar nu crede că fără banii acestora dotările învățământului românesc sunt prăpăd.

De la nemulțumirile părinților care au sunat la redacție pentru a semnala faptul că s-a ales praful de investițiile în clasele unde au învățat copiii lor a plecat și raidul întreprins, ieri, prin mai multe școli constănțene. Și care ne-a dovedit, ca și cum ar mai fi fost nevoie, că prelungirea vacanței de vară cu încă o săptămână este ca o bulă de aer în plus pentru managerii instituțiilor de învățământ. În special ale acelor unități care, din anul școlar 2012-2013, vor intra și cu numeroase clase pregătitoare.
Din discuția purtată cu prof. Corina Teodorov, noul director al Școlii nr. 24 "Ion Jalea" din Constanța, am reținut faptul că înființarea celor patru clase pregătitoare s-a făcut prin mutarea claselor de la parter la etajele superioare: "S-a stabilit intern o regulă, ținând cont de faptul că sunt micuți, să fie toți la parter. Am fost nevoiți să împărțim și o clasă mai mare în două clase, la etajul I. Am ținut cont însă de acele clase în care părinții au investit și am încercat pe cât posibil să nu le schimbăm locația".
La o permutare asemănătoare a fost nevoită să recurgă și prof. Nicoleta Cornescu, director al Școlii nr. 39 "Nicolae Tonitza": "Pentru cele patru clase pregătitoare, am fost nevoiți să mutăm două clase de-a III-a de la parter, iar laboratorul de chimie l-am transformat în sală de clasă. Am primit tot felul de adrese oficiale prin care ni se solicita să amplasăm clasele pregătitoare la parter sau mobilierul să aibă o anumită specificație. Părinții și-au exprimat dorința de a achiziționa măsuțe rotunde ca să fie protejați micuții lor, dar nu s-a putut. La capitolul toalete nu a fost nevoie să intervenim, întrucât nu au fost schimbate cele așa-zis turcești, dar care se pretează pentru toate vârstele. Am avut ședințe cu învățătorii și cu părinții de la clasele I și pregătitoare încă de la începutul vacanței".
La Școala nr. 7 "Remus Opreanu", noua directoare, prof. Ingrid Rădulescu, a declarat, pentru "Cuget Liber", că înființarea celor trei clase pregătitoare a presupus doar mutarea unei clase a III-a în laboratorul de fizică.

Cancelarie transformată în clasă dimineața și laborator după-masa
Probabil cele mai numeroase transformări le-a suportat Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica", prin înființarea celor cinci clase pregătitoare. Ieri, împreună cu prof. Aneta Dragnea, director, am vizualizat o parte din aceste permutări. De departe cea mai interesantă ni s-a părut transformarea cancelariei profesorilor în sală de clasă dimineața și în laborator de fizică-chimie după-amiaza. Iar profesorilor li s-a rezervat un spațiu prin ame-najarea fostului depozit de materiale.
"Nu am avut de ales, pentru că toți acești copii trebuiau înscriși, întrucât sunt cuprinși în circumscripția noastră. Știu că n-am putut să mulțumim toți părinții, dar ne-am străduit din răsputeri și toată vara ne-am sacrificat concediul pentru a putea începe un nou an școlar în condiții optime", ne-a declarat prof. Aneta Dragnea.
În urma numeroaselor zvonuri legate de faptul că această școală este una cu "pretenții", în sensul faimei căpătate prin rezultatele meritorii, dar și a banilor cu care asociația de părinți sponsorizează diverse lucrări, același interlocutor a adăugat că niciun cadru didactic din Școala nr. 30 nu a impus modernizări ale claselor: "Doar dacă inițiativa a venit din partea părinților nu ne-am opus".



Comentează știrea

...
5 septembrie 2012
...

La Scoala nr.12 (BP Hașdeu) părinții au fost chemați la ședință într-o clasă complet goală. Li s-a spus că statul nu aduce decât mese si scaune, iar pentru restul părintii vor fi OBLIGATI să cotizeze. Eu dacă nu am bani, ce fac, tin copilul acasă?

x
12 septembrie 2012
xx

la fel si la scoala 39 unde se lauda doamna director cu rezultatele deosebite in amenajarea claselor..intrebati parintii de la clasa 0 ce au gasit in clase...NIMIC...si li s-a spus ca scoala primeste doar mese si scaune ... si daca parintii vor si altceva sa cotizeze, dar bineninteles ca scoala nu a impus..dar nici nu a dat de ales...la o clasa de 25 copii se cere cam 200-400 lei pt anul scolar...cat se strange ?? cui raman televizoarele si retroproiectoarele ? RUSINE !!!!!!

mama
17 septembrie 2012
nesimtire

la scoala 30 este japca pe fata, unde ati mai vazut clase cu plasma de 107cm, aere conditionate si multe, multe fite, propunerile vin din partea unor parinti la initiativa cadrelor didactice iar parintii care nu cotizeaza sunt umiliti si li se transmite mesajul daca nu aveti bani va puteti muta la o alta scoala cu mai putine pretentii, nu mai vorbim despre spaga care se da la inscrierea copilului, dar nimeni nu are curajul sa faca nimic pentru ca are de suferit copilul, ori spui si iti muti copilul la alta scoala ori taci si suferi .

Maria
26 martie 2013
Pretentii avem, dar ce dam in schimb?

Nu inteleg pretentiile parintilor care vor totul dar nu ofera nimic! Toti vor sa aiba sali de clasa dotate, profesori bine pregatiti si lectii interesante, dar pe banii cui ar trebui facute toate astea? Ai profesorilor? Ei si-au facut datoria invatand si TREBUIE sa isi faca datoria daruind ceea ce au invata, dar nutrebuie sa-i sponsorizeze pe copiii altora. Pentru doamna "Rușine XX": toate obiectele la care va referiti ori sunt "cosumate" pana la sfarsitul celor 8 ani si ajung la cunoi ori raman pentru a fi utilizate de alti copii. Dar ma indoiesc eu ca v-ar opri cineva sa va luati procentul din ... plasma... Oare cate fire și leduri ați primi? PE de alta parte, puteti sa va invatati copiii sa stea in banca asa cum stateam noi, in urma cu ceva ani si nu va mai fi nevoie de nimic... Hm,... cam greu, nu?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3614 secunde