CINE VREA SĂ ÎL SCHIMBE PE RĂDUCU POPESCU: "Nu mă las învinsă!"

Miercuri, 11 Martie 2015, 19:12
3784
Începând de ieri, la Ministerul Educației s-au prezentat cei 70 de candidați la funcția de inspector școlar general care susțin, conform calendarului prevăzut în metodologie, probele de concurs pentru ocuparea acestei funcții, concurs reluat după aproape opt ani de conducere politică.

Din păcate, de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a plecat niciun dosar spre București, niciuna dintre cele trei candidate - prof. Irinela Nicolae, prof. Anca Dragomir și prof. Daniela Blaga - la această funcție neavând la dosar faimosul certificat medical agreat de… Legea educației și cu apostila Ministerului Sănătății.

"Cum e posibil să lucrezi în Inspectoratul Școlar și să nu știi să faci un dosar", declara, ieri, pentru "Cuget Liber", prof. Daniela Blaga. "Consider că mi s-a încălcat un drept și nu înțeleg de ce am fost oprită să particip. Mă întreb de ce nu vrem să respectăm o dată pentru totdeauna legea și să nu ne mai aplecăm coloana în fața unuia și altuia. Oare de ce nu vrem să acceptăm un concurs real, bazat pe competențe, și nu unul politic? Ar fi trebuit să fie afișată legislația pe site-ul ISJ Constanța și tocmai de aceea consider că a existat un viciu de procedură în ceea ce privește organizarea acestui concurs. Dar nu mă voi lăsa și voi acționa pe toate căile măcar să le demonstrez că au greșit în ceea ce mă privește. Sper ca la etapa următoare să nu mi se mai respingă dosarul", a mai adăugat fostul director adjunct al Liceului Teoretic "Traian".

v v v

Pe de altă parte, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, întrebat dacă își dorește să rămână în continuare pe această funcție, ne-a răspuns că nu îi aparține decizia.

Până pe 20 martie, aspiranții la această funcție vor susține trei probe: evaluarea CV-ului, test grilă din legislație școlară, management educațional și administrativ, dar și un interviu.

Din discuția purtată și cu ministrul Educației, la recenta sa vizită la Constanța, după finalizarea concursului de la București, ar trebui organizat un nou concurs pentru inspectori generali, pentru acele județe unde nu au existat candidați, respectiv Constanța și Caraș Severin, dar și pentru inspectoratele unde e posibil să nu fie admis niciun candidat.

Abia după finalizarea acestor exa-mene ale inspectorilor școlari generali, vor urma concursuri și pentru inspectorii școlari adjuncți, urmând ca procedura să se extindă apoi și pentru directorii de școli, licee și colegii. 

Pagina a fost generata in 0.891 secunde