CINE VREA SĂ ÎL SCHIMBE PE RĂDUCU POPESCU: "Nu mă las învinsă!"

3857
38
CINE VREA SĂ ÎL SCHIMBE PE RĂDUCU POPESCU:

Articole de la același autor

Începând de ieri, la Ministerul Educației s-au prezentat cei 70 de candidați la funcția de inspector școlar general care susțin, conform calendarului prevăzut în metodologie, probele de concurs pentru ocuparea acestei funcții, concurs reluat după aproape opt ani de conducere politică.

Din păcate, de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a plecat niciun dosar spre București, niciuna dintre cele trei candidate - prof. Irinela Nicolae, prof. Anca Dragomir și prof. Daniela Blaga - la această funcție neavând la dosar faimosul certificat medical agreat de… Legea educației și cu apostila Ministerului Sănătății.

"Cum e posibil să lucrezi în Inspectoratul Școlar și să nu știi să faci un dosar", declara, ieri, pentru "Cuget Liber", prof. Daniela Blaga. "Consider că mi s-a încălcat un drept și nu înțeleg de ce am fost oprită să particip. Mă întreb de ce nu vrem să respectăm o dată pentru totdeauna legea și să nu ne mai aplecăm coloana în fața unuia și altuia. Oare de ce nu vrem să acceptăm un concurs real, bazat pe competențe, și nu unul politic? Ar fi trebuit să fie afișată legislația pe site-ul ISJ Constanța și tocmai de aceea consider că a existat un viciu de procedură în ceea ce privește organizarea acestui concurs. Dar nu mă voi lăsa și voi acționa pe toate căile măcar să le demonstrez că au greșit în ceea ce mă privește. Sper ca la etapa următoare să nu mi se mai respingă dosarul", a mai adăugat fostul director adjunct al Liceului Teoretic "Traian".

v v v

Pe de altă parte, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, întrebat dacă își dorește să rămână în continuare pe această funcție, ne-a răspuns că nu îi aparține decizia.

Până pe 20 martie, aspiranții la această funcție vor susține trei probe: evaluarea CV-ului, test grilă din legislație școlară, management educațional și administrativ, dar și un interviu.

Din discuția purtată și cu ministrul Educației, la recenta sa vizită la Constanța, după finalizarea concursului de la București, ar trebui organizat un nou concurs pentru inspectori generali, pentru acele județe unde nu au existat candidați, respectiv Constanța și Caraș Severin, dar și pentru inspectoratele unde e posibil să nu fie admis niciun candidat.

Abia după finalizarea acestor exa-mene ale inspectorilor școlari generali, vor urma concursuri și pentru inspectorii școlari adjuncți, urmând ca procedura să se extindă apoi și pentru directorii de școli, licee și colegii. 

Comentează știrea

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
alina
12 martie 2015
jos cu mafia din educatie..raducu e tinut ca a taiat posturi la comanda.ca e o marioneta buna..atat..daca mergi c o reclamatie ptr dorectorasii lui pilosi.nici nu se uita la tine

Pe fata se fac invartelile..sa vedeti la functia de director daca vor participa altii decat cei ce sunt in functie..sa nu lr mai dea voie celor care stau de ani de zile cu delegatie sa participe..se poarta ca pe mosia lor..daca spui ceva.daca nu esti de acord.te pasc razbunari pe viata..cum e posibil asa ceva?in ce hal au ajuns astia?se cred Dumnezei sa taie si sa spanzure dupa bunul plac?

traian
12 martie 2015
intrebare

pana la urma doamna blaga... ati avut sau nu la dosar adeverinta corecta? sau ca si jurnalista cuget liber faceti doar fum...

profesor
12 martie 2015
da. dreptate

Doamna Blaga nu va lasati cu onoarea nereperata...dati -i in judecata...pe toti. Trebuie sa castigam din nou sefia isj. Pai noi cu cine mai facem ce faceam inainte ? Va tinem pumnii! Dreptate si Adevar !

Halmyris
12 martie 2015
Subcondiție umană

Se vede de la o poștă că a fost CACIALMA golonească made Răducu Popescu ! Un golan care are doar meritul de a fi măscăriciul lui Mazăre . L-am văzut deseori făcând tot felul de giumbușlucuri numai pentru a-i smulge un zâmbet lui Mazăre.JALNIC ! Asta ca asta , dar este un incompetent notoriu , lăudăros și mincinos. Acesta este omul care conduce ilegal , învățământul constănțean . Păcat de cele care i-au făcut jocul ! S-au compromis iremediabil in ochii cadrelor didactice dar mai ales în fața colegilor din școlile din care fac parte.

job online de acasa
12 martie 2015
job

Un produs de exceptie, in totalitate romanesc isi cauta colaboratorii pentru a fi promovat in mediul online. Este o munca usoara, frumoasa si bine rasplatita, pe care poti sa o faci atat in timpul liber cat si full time. Perspectivele sunt foarte incurajatoare. Propunerea se adreseaza persoanelor care au acces la internet, sunt hotarate si perseverente. Cautam operatori online pt o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

sindicalist
12 martie 2015
ambitii mari rezultate mici

Multi vreti sa fiti sefi dar activitatea la clasa nu prea va recomanda...

prof
12 martie 2015
adeverinta?!

doamna jurnalist, doamna blaga. va rog sa ne spueneti si nou cei ce citim doar in ziare, daca ati primit raspuns de la minister la contestatie, care este raspunsul si daca aveti sau nu adeverinta corecta la dosar. ca asa, o am da e acasa.. haideti.. doar sunteti profesoara.. si elevii spun ca au uitat tema acasa... :-) daca este adeverinta corecta si isj a facut un abuz recomand actiune in justitie. daca insa adeverinta nu este corecta si dvs ati facut un fals recomand acelasi lucru. vorba presedintelui nostru al tuturor "romania lucrului bine facut"

de la traian
12 martie 2015
sustinere pana la capat!

doamna Blaga! nou va sustinem in lupta dvs pentru a ajunge prima doamna a invatamantului constantean! luptati pana la capat!

de la traian
12 martie 2015
sustinere pana la capat

Am uitat sa specific...ca sa scăpăm de tine din cancelarie. Pt că esti o mare intrigantă,un profesor slab si o mare șpăgară...

anti-sindicaliști
12 martie 2015
anomini

Voi , sindicaliștii sunteți iluștrii anonomi. Pe lânga voi , ăstia de acum , Ioana Purcărea a fost un lider autentic . Voi , nici nu vă vedeți.Stați cu capul in nisip . Actualii șefi de la ISJ , ce rezultate au la clasa ? Ce-i recomandă ? Nimeni nu a auzit de ei , cum dealtfel nimeni nu a auzit de Popescu Răducu , până să fie inspector general Așa că mai ușor cu judecățile de valoare , tovarășe SINDICALIST !

Răspuns la: ambitii mari rezultate mici
Adăugat de : sindicalist, 12 martie 2015
Multi vreti sa fiti sefi dar activitatea la clasa nu prea va recomanda...
38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2707 secunde