Observatori de la Ministerul Educației

Cine vrea să fie student la "Ovidius"? Universitatea anunță admitere fără fraude, șpăgi și pile

863
4
Cine vrea să fie student la

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța a început în forță înscrierile pentru admiterea la facultate. Primul candidat s-a înscris online, ieri dimineață, încă de la ora 5. Conducerea instituției se așteaptă la un interes mare din partea absolvenților de clasa a XII-a, atât din Constanța, cât și din alte județe. "Avem semnale că există un interes sporit pentru Universitatea «Ovidius», a cărei imagine s-a schimbat în ultimul an. Creăm interes pentru că avem o localizare unică, dar avem și o tradiție și o prestație notabilă în lumea academică. Am moștenit un climat nefast și lucrăm să-l schimbăm. De aceea, ne așteptăm la o afluență de candidați cel puțin la fel de mare ca și anul trecut", a declarat rectorul UOC, prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Pentru a da un plus de credibilitate admiterii de anul acesta, conducerea UOC a lansat o invitație către Ministerul Educației de a trimite observatori la admitere. "Am invitat reprezentanții Ministerului Educației să trimită unu - doi observatori care să se convingă de starea de normalitate în care am intrat", a spus rectorul Rugină.

1.375 de locuri fără taxă

Pentru cele 16 facultăți, sunt scoase la concurs 1.375 de locuri fără taxă, cu frecvență, pentru studiile de licență, 2.605 locuri cu taxă, cu frecvență, 575 locuri pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă, și 414 locuri cont propriu valutar. La masterat, sunt scoase la concurs 620 de locuri fără taxă, 1.929 de locuri cu taxă și 167 locuri cont propriu valutar. Iar pentru doctorat, sunt disponibile 12 locuri cu frecvență (fără taxă, cu bursă), 13 locuri cu frecvență redusă (fără taxă, cu bursă) și 83 de locuri cu taxă.

Înscrieri online la mai multe facultăți

Pentru a veni în sprijinul candidaților din alte județe, în premieră, la șapte facultăți, înscrierile se fac exclusiv online. Este vorba despre Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe ale naturii și Științe agricole și Facultatea de Teologie.

"Am modernizat și simplificat sistemul de înscriere, candidații care sunt din alte localități putându-se înscrie de la distanță și să vină doar la probe. De asemenea, pentru cei care vin din alte localități, și nu se pot înscrie în aceeași zi, oferim gratuit o noapte de cazare în căminul studențesc", a mai adăugat rectorul UOC.

Probele de concurs, între 21 și 26 iulie

Potrivit calendarului general al admiterii 2015, înscrierile pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare se pot face între 13 și 24 iulie, iar pentru domeniile unde au loc probe de concurs (scris, oral, probă practică sau vocațională), înscrierile se pot face de luni, 13 iulie, până luni, 20 iulie. Probele de examen sunt programate între 21 și 26 iulie, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.

În cea de-a doua sesiune, înscrierile pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare se fac între 1 și 10 septembrie. Pentru cei care vor fi admiși în urma probelor, scris, oral, practică sau vocațională, înscrierile se încheie pe 8 septembrie, iar examenele se desfășoară între 9 și 11 septembrie. Afișarea rezultatelor se va face în funcție de calendarul probelor de concurs al facultății respective, atât la avizierul acesteia, cât și pe site-ul UOC.

Comentează știrea

Florin
14 iulie 2015
Urgent! Lucru la domiciliu!

Urgent! Bani acum! Real! Trebuie doar sa faci pasul de a te convinge ca aceasta oferta este serioasa si reala! Si te vei convinge extrem de repede! E bine sa profiti neaparat de aceasta sansa! Metoda de lucru este foarte simpla si accesibila pentru toti! Cere detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected]

satul de voi...
14 iulie 2015
aprozar de diplome

ati uitat sa adaugati in titlu " Universitatea anunță admitere fără fraude,fara bac, șpăgi și pile.... s-a deschis sezonul la hartii colorate pt copii parintilor care arunca banii pe geam :)

Razvan
14 iulie 2015
Proiect

OFERTA NUMARUL 1-COLABORATORI Oferta este valabila pentru toate localitatile tarii. Vino sa faci parte din echipa viitorului intr-un proiect unic la nivel national si mondial! Curs gratuit si complet de instruire de la zero. Oportunitate pentru cei carora le plac cartile bune,dezvoltarea personala si materiala. Cere detalii trimitand textul INFO doar la adresa de email: [email protected]

Vio
14 iulie 2015
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.521 secunde