Cine vrea să fie rector la "Ovidius"? Un candidat surpriză

Joi, 10 Martie 2016, 19:30
6100
Programată într-o singură zi, depunerea candidaturilor pentru funcția de rector al Universității "Ovidius", scrutin ce urmează a se desfășura într-un prim tur pe 25 martie, a adus și o surpriză.

Până ieri dimineață, se știa public de intenția de candidatură a actualului rector prof. univ. dr. Sorin Rugină, ales în 2013, dar și de cea a conf. univ. dr. Cristian Moșnianu, prodecan la Facultatea de Istorie și Științe Politice. În cursul zilei de ieri, s-a prezentat la biroul electoral central și prof. univ. dr. Octavian Unc pentru a-și depune candidatura.

Reputatul medic nu se află la prima încercare de a ocupa cea mai înaltă funcție în universitate, și în 2013 anunțându-și intenția. Din păcate, până la închiderea ediției nu am putut afla ce l-a determinat ca anul acesta să-și ducă intenția până la capăt.

În schimb, prof. Sorin Rugină a declarat că a reintrat în cursă cu dorința de a continua ce a început.

"S-a format o echipă cu care putem avea performanță și alături de care pot continua unul dintre obiectivele principale ale mandatului meu care vizează funcționarea corectă și transparentă a mecanismelor instituționale ale universității care să restabilească respectul și încrederea dintre noi", a mai spus actualul rector.

Conf. Cristian Moșnianu a venit singur la depunerea candidaturii, declarând că își dorește o campanie curată, fără atacuri și declarații la adresa contracandidaților săi.

"De angajamente sunt sătul. S-a văzut ce s-a promis și ce s-a făcut", a punctat totuși tânărul candidat.

v v v

Mai trebuie spus că Senatul Universității "Ovidius" din Constanța s-a întrunit zilele trecute în ședință extraordinară pentru alegerea pre-ședintelui și a vicepreședintelui.

În urma voturilor exprimate, din cei 67 de membri prezenți, pentru funcția de președinte al Senatului, prof. univ. dr. Ion Botescu a obținut 55 de voturi, iar pentru funcția de vicepreședinte, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu a obținut 59 de voturi. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2079 secunde