Cine vizează fotoliul de rector al Universității "Ovidius"

1088
6
Cine vizează fotoliul de rector al Universității

Articole de la același autor

La puțin timp după demiterea rectorului Dănuț Tiberius Epure de către Senatul Universității "Ovidius", cu 58 de voturi pentru și o abținere, nu au întârziat să apară speculațiile și așa-zisele candidaturi la fotoliul ce va fi declarat "valid" în curând. 

Deocamdată, corpul de control al Ministerului Educației Naționale încă mai purică… de fond, toate documentele, de la cifre de școlarizare până la cifra studenților admiși și mergând până la investiții și tot ceea ce înseamnă ban cheltuit, de orice natură ar fi el.

"Vreau să promovez adevăratele valori"

Întrebat dacă intenționează să candideze pentru funcția de rector al Universității "Ovidius", IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și prorector, la ora actuală, pe probleme de relații internaționale și studenți străini, a negat cu vehemență: "În niciun caz, nu mă interesează. Din postura de prorector aș putea și mi-aș dori să promovez adevăratele valori ale Facultății de Teologie. Mă refer în special la Corala Armonia, care s-a întors recent cu o medalie de aur (de la Campionatul European de la Graz - n.r.)".

Cât despre demisia pe care a depus-o imediat după ce prorectorul Gabriela Stanciu a fost acuzată de luare de mită, prorectorul Teodosie Petrescu a ținut să precizeze: "Am decis să fac acest act pentru a mă desolidariza de situația rușinoasă în care se ajunsese. După care, în ședința de Senat din 11 septembrie, când s-au pus în discuție demiterile celor care au pătat imaginea Universității, am hotărât să revin asupra demisiei. Dar, repet, pentru că nimeni nu a spus aceasta, doar după ce a fost votată demiterea celor doi".

A fost adus în discuție și numele prof. Gheorghe Țarălungă, IPS Teodosie afirmând că acest universitar are un merit deosebit.

Contactat telefonic pentru a afla dacă intenționează să-și depună candidatura pentru funcția de rector, prof. Țarălungă a declarat, râzând, că "nici nu m-am gândit la asta. Acum am cu totul alte priorități. Mai vorbim după ce vedem concluziile corpului de control al Ministerului Educației".

"Avem nevoie de un grup reformator"

Cele mai multe "sufragii", în sensul că numele său a fost vehiculat imediat după demiterea rectorului Epure, le-a întrunit prof. Mihai Gârțu. Contracandidat vehement la alegerile de acum doi ani, prof. Gârțu nu face un secret din faptul că se gândește la o nouă candidatura.

"Aș vrea să fac parte dintr-o echipă și să găsim cele mai bune soluții pentru a îndrepta răul care s-a făcut. Vreau să pun umărul la vindecarea acestei situații, chiar dacă nu din postura de rector. Avem nevoie de un grup reformator, avem nevoie de oameni noi nu numai față de cele întâmplate acum, dar și în acest an și jumătate", a declarat, pentru "Cuget Liber", universitarul constănțean.

Cert este că, la ora actuală, se fac tatonări, este o perioadă în care fiecare vede pe cine poate miza în fața urnei de vot.





Comentează știrea

coleg
14 septembrie 2013
Girtu un prieten deosebit

Mihai Girtu,oricum daca nu vei merge pe trend-ul lui Epure,adica asocierea cu tinerii din UOC cu siguranta vei avea de suferit..cheama toate "taberele" la negociere si dupa ce vorbesti cu fiecare in parte, sa iei o decizie...un sfat-lasa naibii gasca lui Ciupina,Breaban,Cojoc,Teodosie....si nu sta de vorba cu Fulea, Zaharescu, Caraiane, Hantiu, -ASTIA TOTI SUNT PURTATORI DE SPAGI

profesor
14 septembrie 2013
Costel Popesc-Director la Directia Resurse Umane

acest fatidic jihadist al profesorilor din Universitatea Ovidius,in tot timpul cat a fost chestionat de catre domnii de la Corpul de Control a incercat sa arunce vina pe decani pentru statele de plata pe care dansul le aproba cu ochii inchisi, deoarece insasi el era partas la ceea ce se intampla in universitate. Pai si normal daca tot timpul il invita pe rector in Delta Dunarii la o plimbare cu vaporasul si o masa copioasa,dar de unde atatia bani dle. Popescu?De unde atatia bani pentru masinile pe care le detii?Tu inca putin si iti faci autobaza in parcarea blocului in care domiciliezi !!! Costel Popescu,nu uita ca exista un Dumnezeu pentru toate si nu uita ca toate se platesc in lumea asta, nu pleaca nimeni fara sa plateasca si crede-ma ca la cat ti-ai batut joc de angajatii universitatii le vei plati cu siguranta. Ti-ai creeat o adevarata retea in administrativ cu cei pe care I-ai angajat,de la poarta pana la secretare in facultati, socializarea cu Caraiane iti va dauna si amandoi veti da subsemnatul intr-o zi la parchet. Decat sa umilesti oamenii mai bine ti-ai educa fata care bate strazile noaptea cu masina in cautare de aventuri siropoase.

Sergiu
14 septembrie 2013
jos Fulea

La Litere este o conducere aberanta, abuziva, totalitara. Fulea ameninta in dreapta si in stanga si se lauda ca are la mana corpul de control. Ca sa functionam pe masura asteptarilor studentilor, avem nevoie de un respect pe care Fulea e incapabila psihic sa il arate.

few
15 septembrie 2013
popa?

Voi sunteti sanatosi la cap? Sunt un student care nu agreeaza popi_mea de rang inalt. CINE a fost IIDIIIOTULL care s-a gandit sa-l intrebe pe popa daca nu vrea sa candideze? Cum sa candideze un popa la o universitate cu facultati din sfera stiintelor exacte??? Ce conteaza ce spune un popa? Suntem stat laic sau ce pm suntem? Pai noroc ca nu vrea popa sa fie rector, ca daca vroia, instant ma mutam la alta universitate, cum sa platesc taxe la o universitate condusa de-un popa????????????????????????????????????????????????????? Si cred ca multi ar fi procedat la fel!!!!! Ar ramane aia de la teologie platitorii principali de taxe!

universitar
15 septembrie 2013
rectorat

Aici, la cata mizerie morala s-a adunat, numai un rector venit din afara mai poate fi privit impartial. Candidatii de aici vor bate palma cu hotii, care sunt multi si sistemul te ucide daca i te impotrivesti.Cine risca? Nimeni! Aici s-a ajuns, asa am decazut moral. Ca profesional, vai de invatamantul asta universitar!!!

Dan
18 septembrie 2013
referitor la rectorat

Aveti dreptate domnule "universitar"! Doar un Rector din afara mai poate fi impartial acolo....Corpul de Control are mult de lucru!!! Ar trebui sa iii curete pe toti. E o increngatura urata si corupta acolo. Ar trebui sa "scuture" toate facultatile de corupti....sa caute de la Stiintele Naturii pana la Stiinte economice....ca nici acolo nu sunt sfinti. Sa scoata la iviala toate achizitiile facute pe "spranceana" si cate comisioane s-au luat in urma achizitiilor din fondurile universitatii....mai ales fondurile de la "frecventa redusa" care aveau statut "special" si s-a achizitionat echipamenta (IT) care era transferata acasa...la copii...Ca sa ajunga decani, unii au folosit fondurile universitatii ca sa cumpere ...diverse echipamente....si sa atraga voturi...apoi....primeau comisioane grase de la firmele de la care erau cumparate echipamentele....Trebuiesc scosi cu totul din universitate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5402 secunde