Cine și-a adjudecat marele premiu al Galei Tânărului Actor - HOP

115
Cine și-a adjudecat  marele premiu al Galei  Tânărului Actor - HOP - premiuu7-1442152264.jpg

Articole de la același autor

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP, premiul "Ștefan Iordache", a fost acordat, vineri seară, la Costinești, actriței Dana Marineci.

Tânăra actriță s-a prezentat în concurs cu monologul "Sonata sunetelor primordiale", de Kurt Schwitters, la secțiunea individual, iar la proba obligatorie, "Amor estival", de Stela Popescu. Actrița are 28 de ani și este absolventă a UNATC, la clasa conf. univ. dr. Ana Doru.

Actorul Ion Caramitru, președintele UNITER și directorul general al Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, i-a înmânat marele premiu.

Începând din anul 2013, organizatorii acestui eveniment au hotărât ca premiul "Ștefan Iordache" să devină Marele Premiu al Galei. Astfel, trofeul se acordă în memoria marelui artist, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP. Ștefan Iordache a fost un mare susținător al tinerilor, aflați la început de carieră.

De asemenea, premiul "Vox Maris", oferit de gazda galei, a fost adjudecat tot de Dana Marineci. Premiul constă într-un sejur de o săptămână în cadrul complexului în stagiunea estivală viitoare, în valoare de 1.500 de euro.

Juriul celei de-a XVIII-a ediții i-a avut în componență pe actrița Maia Morgenstern, regizorul Radu Jude, muzicianul Tudor Chirilă, cântăreața și profesoara de jazz Luiza Zan și pe scenografa Iuliana Vîlsan. Evenimentul este organizat, an de an, de UNITER și Vox Maris Grand Resort Costinești, iar co-organizator este Ministerul Culturii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Se dă startul Galei "Hop"
Luni, 07 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Începe competiția pentru Gala HOP
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Turistă salvată de la înec
Pagina a fost generata in 0.3738 secunde