Cine participă la Ziua Limbii Italiene

567
Mâine, lectoratul de italiană de la Facultatea de Litere, din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, în colaborare cu Centrul Cultural "Theodor T. Burada" Con-stanța, organizează o serie de ac-țiuni culturale cu ocazia aniversării Zilei Limbii Italiene.

Deschiderea manifestării va avea loc la 10.00, în aula 130, la sediul din Campus 1. Programul include o proiecție de imagini cu titlul "Proza științifică italiană. Galileo Galilei și nașterea unei noi științe fizice", o conferință susținută de dr. Sergio Bolletti Censi, pe tema perspectivelor colaborării dintre România și Italia, proiecția filmului "Galileo", de Liliana Cavani (1968), și premierea studenților câștigători ai concursului "Messaggio aperto".

Programul activităților dedicate Zilei Limbii Italiene continuă la Muzeul de Artă, unde, începând cu ora 17.00, va avea loc o serată lirică italiană, care va cuprinde arii de operă interpretate de soprana Laura Eftimie, baritonul Marius Eftimie, acompaniați la pian de Silvia Țigmeanu și lecturi din Italo Calvino, Le cosmicomiche, citite de prof. Antonio Balistreri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Al 33-lea președinte american
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Ovidius Next Top Model
Pagina a fost generata in 0.2447 secunde