X

Cine intră în LUPTA pentru UNIVERSITATEA "OVIDIUS" / Surpriză de ultima oră

4345
14

Articole de la același autor

În urma referendumului desfășurat la Universitatea "Ovidius" din Constanța, validat cu un procentaj de 74,89%, s-a decis ca viitorul rector să fie ales prin vot universal, direct, secret și egal.


După dezbateri publice și referendum, ar urma scrutinul electoral, care este prevăzut a se desfășura, conform Legii educației naționale nr. 1, peste șase luni. 


Dar, cum s-au făcut declarații publice că se dorește o scurtare a interimatului actualului ordonator de credite din fruntea Universității "Ovidius" Constanța, prof. univ. dr. Ion Bordeianu, am încercat să aflăm dacă Ministerul Educației Naționale și-a dat acordul.


Ieri, dintr-o discuție purtată cu președintele Senatului UOC, prof. univ. dr. Petru Bordei, am aflat că în urmă cu câteva zile a fost trimisă către Ministerul Educației Naționale o adresă prin care se solicită reducerea perioadei prevăzute, de la șase luni la trei luni, ceea ce ar însemna că pe 12 februarie 2014 electoratul de la UOC se va întoarce la cele trei secții de votare. "Am solicitat ministerului să țină cont de faptul că suntem o universitatea mare, care nu mai poate continua în acest provizorat. Avem imperios nevoie de stabilitate!", a declarat universitarul Bordei.


Trei candidați sau doi candidați?


Până la această oră, în cursa pentru fotoliul de rector al Universității "Ovidius" se cunosc trei nume: două de la Facultatea de Medicină și unul de la Facultatea de Drept. 


Recent, șefa Clinicii de Medicină Internă, Doina Catrinoiu, declara la un post de televiziune local: "Candidatura mea este un lucru cert. Universitatea trebuie să fie guvernată prin cinste, profesionalism și onoare. Cred că toți cei care au același scop ca mine nu au de ce să se teamă și vor veni alături de mine". Adăugând că își dorește foarte mult să dezvolte latura de cercetare a celei mai mari academii constănțene și să atragă fonduri europene pentru a-și putea atinge țelurile.


A doua candidatură anunțată în mass media, deci nu oficial, este cea a prof. univ. dr. Octavian Unc, șeful Clinicii de Chirurgie. Dacă imediat după referendum se declara convins că va candida, pentru că are în spate o echipă pe care se bazează și cu care are curajul să meargă la drum, surse din UOC afirmă că nu ar mai fi atât de convins de acest drum. Nu știm dacă vestea că prof. univ. dr. Mihai Gârțu ar fi verișor cu contracandidata Doina Catrinoiu l-ar fi determinat să mai mediteze asupra deciziei.


Marjând pe o experiență profesională de netăgăduit, în-tr-un domeniu în care nu există loc de bâjbâieli, fostul decan al facultății de Drept, prof. univ. Ana Rodica Stăiculescu a decis să candideze la șefia Universității "Ovidius" din Constanța. Ce a determinat-o să ia această decizie: "Consider că pot să vin cu un proiect original, de repoziționare a Universității Ovidius prin realizarea unor programe de studii cu universități străine. Există multe cadre didactice care ar putea contribui la acest proiect prin care sunt convinsă că vom reuși să repoziționăm universitatea noastră. Am capa-citatea să mediez un echilibru la nivelul colegilor și să construim împreună un climat de încredere. Știu că este un demers greu, dar pe care îl fac cu toată credința", a mai adăugat prof. Stăiculescu.


Conform calendarului alegerilor, candidaturile se pot depune cu o lună înainte de data la care se va decide că vor avea loc.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Europa
5 decembrie 2013
Universitatea Ovidius

Felicitari dna prof Anca Staiculescu. Suntem alaturi de dvs si ne bucuram de aceasta hotarare. Sa fie intr un ceas bun. Sunteti un universitar de cariera cu multe contacte internationale si sunteti un MARE OM.

ica
5 decembrie 2013
se alege praful

Daca ati ales sa votati Staiculescu, se alege praful de Ovidius

Epurila
5 decembrie 2013
Eu pot sa mai candidez inca odata ?....I need the money !

Ieri in Parlamentul Romaniei s-a discutat despre amendamentul de la pozitia 69 lider de grup fiind doamna parlamentar PDL Andreea Paul Vass. La Universitatea " Ovidius " din Constanta nu se discuta despre pozitia 69 ?.....Si nu uitati ca in Romania castiga cine pune banii pe masa, suma intreaga nu ciuntita, probabil cateva sute de mii de euro, care se vor recupera dupa investitura/alegeri libere, secrete dar mai ales " democratice ". Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !!!....Va doresc alegeri " libere " !

Spaga
5 decembrie 2013
Completare la mesaj

"Felicitari dna prof Anca Staiculescu" (Ne-am ARS). "Suntem alaturi de dvs si ne bucuram de aceasta hotarare. Sa fie intr un ceas bun" (Pe principiul din lac in put(za)). "Sunteti un universitar de cariera cu multe contacte internationale si sunteti un MARE OM."(Ca de spagagioaica a uitat-o lumea....)

Răspuns la: Universitatea Ovidius
Adăugat de : Europa, 5 decembrie 2013
Felicitari dna prof Anca Staiculescu. Suntem alaturi de dvs si ne bucuram de aceasta hotarare. Sa fie intr un ceas bun. Sunteti un universitar de...
student
5 decembrie 2013
felicitari

Doamna Staiculescu este extrem de invidiata. Dar este o doamna extraordinara si o profesora care a determinat foarte multi studenti sa devina mai buni. Un model de succes!

colega
5 decembrie 2013
felicitari doamnei decan

Doamna Staiculescu este un profesionist cu numeroase burse in strainatate. Este extrem de apreciata de universitatile din afara judetului. Numai la Ovidius i se imputa ca e mandra si meschina! Colegii de nimic de la Ovidius sunt extrem de invidiosi!

mama unui student
5 decembrie 2013
dna Staiculescu este remarcabila

Copilul meu a facut cu doamna Staiculescu. Nici macar flori nu primea, dar zvonurile ca cere nu stiu ce au fost propagate de rautaciosi, misogini, frustrati. Colegi ai ei apropiati care sunt verzi de invidie. Inca o data, sper sa castigati pentru ca sunteti un om remarcabil!

nae
5 decembrie 2013
de-ale carnavalului

Ma uit si nu cred. universitatea e la pamant, spaga la greu peste tot, licente vandute, prezenta zero, cursuri nefacute, chiul in draci la cadre didactice, banii se impart cu colaboratorii externi care vin o data pe luna, popescu de la ruf este platit si ca lector(nu numnai ca director) fara doctorat, considerat PERSONALITATE PUBLICA!!!!,decani golani isi fac srl in universitate, si cate, ca nu-mi ajunge pagina. Si mai crede cineva ca va fi rector un om onest, demn, curat, cult, profesionist? Pai cum, printre astia?Mai dati-va dracului cu mafia de 3 lei si mars!

Oribil
7 decembrie 2013
In nici un caz

Staiculescu, pe vremea cand era decan nuai nenorociri a facut. Spaga era cuvant de ordine, mintea si manipula oamenii cu o naturalete extraordinara. Era studenta si profesoara in acelasi timp, isi dadea singura note. Daca nu ii dadeai spaga, nu luai cu bine licenta (ci cu note mici). Numai NENOROCIRI a facut.

Oribil
7 decembrie 2013
In nici un caz

Staiculescu, pe vremea cand era decan nuai nenorociri a facut. Spaga era cuvant de ordine, mintea si manipula oamenii cu o naturalete extraordinara. Era studenta si profesoara in acelasi timp, isi dadea singura note. Daca nu ii dadeai spaga, nu luai cu bine licenta (ci cu note mici). Numai NENOROCIRI a facut.

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5574 secunde