Cine este noul inspector școlar general de la Constanța. "Experiența și-a spus cuvântul"

5991
32
Cine este noul inspector școlar general de la Constanța.

Articole de la același autor

După ce timp de trei ani și jumătate prof. dr. Răducu Popescu s-a aflat în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, începând cu data de 1 septembrie 2015, ca urmare a câștigării concursului susținut ieri, la sediul Ministerului Educației, prof. Gabriela Bucovală va fi noul "general" al învățământului constănțean pentru următorii patru ani.


A picat, dar a continuat
Constanța a deschis ieri seria emoțiilor la minister, prin cele cinci candidate care s-au calificat la a doua rundă a concursului de inspector școlar general.


Structura concursului prevedea în primă fază evaluarea CV-ului, probă la care sunt analizate rezultatele profesionale, aptitudinile și competențele personale, apoi un test grilă de 30 de minute și un interviu în fața comisiei de concurs. 


După testul grilă, din cele cinci candidate constănțene înscrise în concurs, trei au picat: prof. Adriana Cristina Oprea, prof. Daniela Blaga și prof. Isabela Marcu. S-au calificat în etapele următoare prof. Gabriela Bucovală și prof. Nicoleta Bercaru, iar prof. Isabela Marcu, în ciuda faptului că a picat "scrisul", a continuat să participe până la capăt, pentru că metodologia i-a permis.


ISJ iar nu are adjuncți cu concurs
În jurul orei 16,30, ISJ Constanța a transmis că prof. Gabriela Bucovală a câștigat concursul și va fi inspector școlar general începând cu 1 sep-tembrie 2015, pentru următorii patru ani. Emoționată încă, prof. Bucovală a declarat pentru "Cuget Liber" că a fost un concurs extraordinar de greu, incomparabil cu oricare alt concurs la care a mai participat.


De aceeași părere a fost și contra-candidata ei, prof. Nicoleta Bercaru: "Probabil că experiența de 10 ani a doamnei Bucovală și-a spus cuvântul, câștigându-și astfel locul bine meritat. Am satisfacția că am venit pe munca mea și mi-am dovedit că luând testul grilă și în final un punctaj mare am de ce să fiu mândră de experiența prin care am trecut. Aceeași satisfacție pe care am simțit-o și atunci când școala mea s-a calificat în fruntea clasa-mentului la Evaluarea Națională, ca dovadă că m-am dedicat învăță-mântului constănțean", a mai spus 
prof. Bercaru.


Gabriela Bucovală s-a născut pe 
27 iunie 1966, a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Matematică, este titular al Liceului Teoretic "Traian" și înainte de a câștiga concursul de inspector școlar general adjunct, în luna mai, a deținut funcția de inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane, în cadrul ISJ Constanța. Potrivit declarației de avere completate în anul 2014, Gabriela Bucovală nu deține terenuri, imobile sau mașini. 


Comentează știrea

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
ISJ Constanta
27 iulie 2015
Gresit

secretaryl de stat a spus de fata cu toti participantii ca grila e facuta de o saptamana. asa ca a fost timp destul ca si data trecuta sa i se dea tot lui Bucovala rezolvarea, ce naiba, suntem copii sa credem ca a stat grila si rezolvarea fara s-o cumpere Popescu cu Bucovala?

profesor interesat doar de elevi
28 iulie 2015
succes !

Felicitari, o profesoara buna sa speram ca o sa fie si un inspector general la fel de bun. Frustratii sa stea in banca lor, iar toti cei care vor ca invatamantul constantean sa progreseze sa i se alature si sa puna osul la treaba. Toti cei cu proiecte sa i se alature si atunci toti vor avea de cistigat.

profesor
28 iulie 2015
adevar

Da. Grila a fost facuta de o saptamana. Si cea care a aflat subiectele este dna NICOLETA CORNESCU BERCARU. A fost ajutata de Miu & co. Dar exista dreptate....mai exista si oameni seriosi..Felicitari dna Bucovala! Succes si continuati pe aceeasi linie!

Tot profesor
28 iulie 2015
unde e logica?

Unde o fi logica? Cum a ajutat-o si cum a stiut daca nu a trecut concursul? Ar fi trebuit sa il ia ea , nu??? unde e logica???? sau e interesant doar sa mentionam niste nume???

Răspuns la: adevar
Adăugat de : profesor, 28 iulie 2015
Da. Grila a fost facuta de o saptamana. Si cea care a aflat subiectele este dna NICOLETA CORNESCU BERCARU. A fost ajutata de Miu & co. Dar exista...
hercule
28 iulie 2015
extraordinar de greu

"prof. Bucovală a declarat că a fost un concurs extraordinar de greu, incomparabil cu oricare alt concurs la care a mai participat: (...) evaluarea CV-ului, apoi un test grilă de 30 de minute - cu 10 (zece) intrebari - și un interviu în fața comisiei de concurs."

Salaru
28 iulie 2015
Bucovala

La începutul concursului domnul cu pantofi roșii ...se pare secretar de stat,așa de mulțumit era ...ca a început sa o laude pe doamna bucovala ..așa Tam nesam ,toată lumea rămânând interzisă. ..gura păcătosului ....adevăr grăiește

profesorul de serviciu!
28 iulie 2015
....cum am spus:

....participa cine vrea, iese cine rebuie! Numai dupa rezonanta numelui trebuia sa va dati seama cine este cea mai ....desteapta....Bercaru, Blaga, Oprea, Marcu nu suna ca Bucovala, antroponim foarte cunoscut si influent pe malul marii.....

Halmyris
28 iulie 2015
Declinul ISJ-ului

Nu mai ești nimic de făcut.Toate funcțiile din România sunt ocupate de incompetenți cu tupeu, cu relații si bani.Nu am nimic cu noua generală dar până să ajungă la ISJ nu știa nimeni de ea.Sunt mulți profesori cu rezultate și nimeni nu-i promovează

ai tras pe nas ?
28 iulie 2015
@venus

Ce blat ordinar ! Bukovaka si cei din minister saltati urgent de DNA, asa furaciune la vedere mai rar. O rusine nationala intronizarea acestei analfabete. Intronizare asa ar trebui sa se numeasca actul in care individa asta a fost "pusa" pe tron.

many
28 iulie 2015
EXAMEN

Sa vedem ce face la ISJ.Trebuie sa vedem ce realizari va avea.La catedra era o persoana obisnuita fara nimic extraordinar.Dar de cand fratele ei conduce litoralul nu te mai pui cu ea Oricum Popescu sa raspunda in fata legii pentru toate prostiile facute si pentru ca a ocupat ilegal aceasta functie

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4009 secunde