Mai multe ştiri online:

Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai

Ştire online publicată Joi, 21 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Imaginea unui băiat care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai, când acesta era depus în Sala Tronului Palatului Regal din București a emoționat pe toți cei care au văzut-o.


Adolescentul care a generat momentul învață la Colegiul „Sfântul Sava” din București, școala în care a învățat și Regele și a acceptat să explice pentru Televiziunea Națională gestul pe care l-a făcut la Palatul Regal.


„Am făcut ce am simțit. Mi s-a părut un gest normal. În fața unor oameni merită să îngenunchezi. Regele fără îndoială a fost unul dintre ei” – Vlad Dragne, elev în clasa a X-a la Colegiul Sfântul Sava.


După ce a aflat că Regele a murit, Vlad a căutat mai multe informații despre Majestatea Sa. Internetul și televiziunile l-au ajutat să-și contureze propria opinie despre suveran. Profesorul de română i-a împrumutat „Jurnalul lui Corneliu Coposu”, în care a citit despre Mihai I, omul. L-au impresionat încercările Regelui de a reveni în țară, după căderea comunismului.

„Atunci când a stat cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că și-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oamnei i-au cerut să nu o facă, pentru că știa că pe termen lung repercusiunile vor fi negative” – Vlad Dragne.


sursa: libertatea.roDistribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8788 secunde