Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai

4301
Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai - vladdragne-1513890253.jpg

Articole recomandate

Imaginea unui băiat care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai, când acesta era depus în Sala Tronului Palatului Regal din București a emoționat pe toți cei care au văzut-o.


Adolescentul care a generat momentul învață la Colegiul "Sfântul Sava" din București, școala în care a învățat și Regele și a acceptat să explice pentru Televiziunea Națională gestul pe care l-a făcut la Palatul Regal.


"Am făcut ce am simțit. Mi s-a părut un gest normal. În fața unor oameni merită să îngenunchezi. Regele fără îndoială a fost unul dintre ei" – Vlad Dragne, elev în clasa a X-a la Colegiul Sfântul Sava.


După ce a aflat că Regele a murit, Vlad a căutat mai multe informații despre Majestatea Sa. Internetul și televiziunile l-au ajutat să-și contureze propria opinie despre suveran. Profesorul de română i-a împrumutat "Jurnalul lui Corneliu Coposu", în care a citit despre Mihai I, omul. L-au impresionat încercările Regelui de a reveni în țară, după căderea comunismului.

"Atunci când a stat cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că și-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oamnei i-au cerut să nu o facă, pentru că știa că pe termen lung repercusiunile vor fi negative" – Vlad Dragne.


sursa: libertatea.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5243 secunde