Cine caută scandalul în Universitatea "Ovidius"

6260
18
Cine caută scandalul în Universitatea

Articole de la același autor

Nici nu-și revenise bine din rușinosul moment provocat de arestarea prof. univ. dr. Gheorghe Țarălungă, că, iată, Universitatea "Ovidius" din Constanța își provoacă, singură, propriul scandal. De această dată, a fost luat în vizor prorectorul prof. univ. dr. ing. Mihai Gîrțu.

În timp ce nouă, jurnaliștilor, ni se solicită să lăsăm în pace Universitatea "Ovidius" să-și revină după fiecare vizită a DNA, cadre universitare furnizează înregistrări chiar din cadrul ședințelor de Senat. Pe lângă aprobarea cifrei de școlarizare propuse pentru viitorul an universitar 2015-2016, în ultima ședință de Senat din data de 29 ianuarie au avut loc și discuții legate de… istoricul deciziilor acestui for tutelar.

"Nu am motive pentru a-mi da demisia!"

De această dată, a fost luat în vizor prorectorul prof. univ. dr. ing. Mihai Gîrțu. Trebuie spus că în urma "mult cântatului" raport al Corpului de control al Ministerului Educației - care ba e public, ba nu este -, președintele Senatului a numit șase comisii care să se ocupe de numeroasele aspecte sesizate.

Una dintre comisiile conduse de lect. univ. dr. Cristian Moșnianu, prodecanul de la Facultatea de Istorie, s-a ocupat de situația de la Facultatea de Farmacie, reluând evenimentele din anul 2011. La vremea respectivă, prof. Gîrțu era membru în Senatul condus de prof. univ. dr. Victor Ciupină, for care a votat după admiterile din august și septembrie o a treia sesiune de admitere. De ce? În anul 2011, până la schimbarea Legii Edu-cației, ministrul Daniel Funeriu nu a limitat capacitatea de școlarizare a Universității "Ovidius", așa încât la Facultatea de Farmacie, al cărei decan era Gheorghe Țarălungă, la 1 octombrie erau înscriși 211 studenți, conform acreditării. O dată cu apariția Hotărârii de Guvern, s-a constatat că 61 de candidați admiși erau peste capacitatea de școlarizare. În fostul Senat mai sus amintit s-a votat o a treia sesiune de admitere, respectiv în luna noiembrie.

"A fost decizia Senatului și nu la sugestia mea!", ne-a declarat, ieri, prof. Mihai Gîrțu, care în ședința de Senat din 29 ianuarie 2015 a recunoscut că această decizie a fost ilegală. "Faptul că am admis acest lucru nu găsesc că este un motiv pentru a-mi da demisia din funcția de prorector. În ceea ce privește interimatul încheiat la Facultatea de Farmacie, unde am fost decan câteva luni, precizez că eu am solicitat încetarea acestuia întrucât aveam proiectele mele de care nu mă mai puteam ocupa și în calitatea de prorector pe care o am. Regret că noi avem atât de multe lucruri de făcut și de îndreptat, dar ne pierdem timpul scotocind prin tot felul de dosare și oferind înregistrări din Senat mass-media. Deciziile mele de numire și demitere se află pe masa rectorului Universității «Ovidius», singurul care poate să decidă", a mai declarat pentru "Cuget Liber" prorectorul Mihai Gîrțu.

I-am solicitat un punct de vedere și lect. univ. dr. Cristian Moșnianu, dar a refuzat să comenteze public, sugerându-ne să luăm legătura cu rectorul Sorin Rugină sau cu purtătorul de cuvânt al Universității "Ovidius".

v v v

Pe de altă parte, la aflarea veștii că cineva din Senat a furnizat înregistrări ale ședinței, rectorul prof. univ. dr. Sorin Rugină s-a arătat foarte indignat și a declarat că va discuta cu președintele Ion Botescu pentru a se lămuri ce s-a întâmplat și cum s-ar putea evita asemenea incidente. În ceea ce privește demisia prorectorului Mihai Gîrțu, rectorul a refuzat orice comentariu.

Ce ați zice de propunerea de a face transmisiuni directe de la ședințele de Senat, așa încât nu va mai fi nevoie să vorbim… pe surse? 

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Pt simona
11 februarie 2015
Informare

Sa mori tu simona ca universitatea isi cauta singura scandalul? De ce esti nesimtita si scrii la comanda lui Oxidatu sau a lui Mihaita penalistul? Chiar un pic de rusine nu iti este? Pe langa faptul ca nu esti informata deloc mai spui si neadevaruri? De ce nu vrea rectorul ca presa sa aiba acces la informatii? Ia scrie mataluta despre asta...ca sa te mai speli...ca toata lumea stie ca esti aservita actualei conduceri, dupa cum spunea si prietenul lor apropiat, Taralunga, penale...

Pentru "pentru Simona"
11 februarie 2015
Dezinformare

Asa zici, bine ca se ocupa de 2011 cand nu au fost probleme de niciun fel si senatul de atunci a aprobat la fe; ca si in alte centre universitare completarea locurilor in toamna. De ce "comisiile" nu scriu despre 2012 si 2013 cand s-au vandut examenele? Poate pentru ca cei din "comisii" sunt cei care erau la conducere in 2012 si 2013? "Oxidatul si Mihaita penalistul" asa vorbiti despre conducerea actuala care e corecta si nu va serveste intereselor de grup? Cine scrie este chiar analfabet, penalist nu este tot una cu penal. In halul asta a ajuns universitatea, rectorul si prorectorii sa fie jigniti si balacariti de niste interlopi si golani care vor sa fie rectori si prorectori. Eu sper ca la vbot sa va desfiinteze universitarii pentry ca daca iesiti voi, chiar se duce dracului universitatea ovidius.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

victor ciupina
11 februarie 2015
girtu

Girtule impreuna cu taralunga ati facut acele transferuri ilegale din care v-ati tras spagi multe si grase..taralunga consilierul lui rugina unde cara din spagi iar tu mihae baiat strangator totul acasa...costel canea stie!ca doar el este centralizatorul sef de spaga al tau.te-ai bagat decan interimar la farmacie sa acoperi transferurile!!daca ai onoare,desi nu cred,da-ti demisia!

hornoiu
11 februarie 2015
nu te lasa mihaita

Merg cu tine oriunde in lumea asta!chiar si la poarta alba ca sa nu te vopseasca taralunga...bine nucu spaga.. Cu ulei..sa te faca fetitza..ca nici lilios nu mai e

stere galan
11 februarie 2015
mihae

Se pare ca te vei duce la penitenciarul targsor cu udrea...ca si asa esti fetitza

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Pentru " pentru" " pentru Simona
11 februarie 2015
Universitar

Pentru prostul de la comentariul cu nr 3: bai tampitule, ia-te de mana cu rectorul tau de 2lei care acopera niste penali, penalisti si trage-ti un glont in cap, mancator de rahat ce esti. Ce a facut "marea echipa Rugina" de cand e pe functie? Zi un lucru facut pt universitate.....macar unul...ca eu iti spun o multime de abuzuri si mizerii si presiuni facuta de echipa de ratati a lui Rugina...Ultimul abuz este presiunea asupra decanului de la Facultatea de Drept ca sa-si dea demisia...ceeea ce a si facut saracul om....dar...exista un dar pt tine, Rugina &comp....o sa platiti ...Taralunga e inceputul decaderii voastre...si nu din functii

popica
11 februarie 2015
echipa rugina

BAI RUGINA SA ITI FIE RUSINE MA AI PROMISMAREA CU SAREA SI TEAI PISAT PE NOI!AI PROMIS OAMENI CORECTI AM PRIMIT CORUPTI..AI PROMIS CA.VA.FI BN ESTE PROST...AI PROMIS K AI ECHIPA DE CALITATE UNDE.E?LA PUSCARIE...CE CONSILIERI AI MA TU??DUPA CE.CRITERII II ALEGI? Rusine.sa iti fie

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5749 secunde