A treia oară cu noroc!

Cine candidează pentru funcția de inspector școlar general adjunct

3090
14
Cine candidează pentru funcția  de inspector școlar general adjunct - fondpoateatreiaoara-1471624875.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă școala începe peste trei săptămâni, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează, abia începând cu 19 septembrie, pentru a treia oară, concurs pentru ocuparea celor două funcții rămase vacante de inspector Școlar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Reamintim că, la primul concurs, de la jumătatea lunii mai 2015, din cei patru candidați - prof. Gabriela Bucovală, prof. Alina Codreanu, prof. Sorin Mihai și prof. Camelia Marcu - doar prima reușea să întrunească baremul de admitere, ca mai apoi, la concursul de "generali", să acceseze cea mai înaltă funcție în învățământul constănțean.

A urmat a doua rundă a concursului de inspector general adjunct, anul acesta în aprilie, la care au candidat prof. Alina Codreanu, prof. Mădălina Ivănescu, inspector școlar pentru fizică, absolventă a Universității din București, Facultatea de Chimie, specializarea Fizică-Chimie, și prof. Camelia Marcu, profesor de științe economice la Colegiul Tehnic "Virgil Madgearu". Și în acest caz, prima candidată a fost admisă cu punctaj maxim, așa încât, la ora actuală, județul Constanța are doar un inspector general adjunct numit cu concurs, în persoana prof. Codreanu.

În urmă cu mai bine de o lună, au fost detașate în interesul învățământului, pentru cele două posturi vacante de adjuncți, prof. Iris Sarchizian, directorul Școlii Gimnaziale nr. 36 "Dimitrie Cantemir", și prof. Andreea Artagea, fost director al Casei Corpului Didactic, timp de trei ani, și titular al catedrei de limba română a Liceului Teoretic "George Călinescu".

v v v

Vineri, am încercat să le contactăm pe cele două actuale adjuncte pentru a afla intențiile viitoare, însă doar prof. Sarchizian ne-a răspuns afirmativ, și anume că își va depune dosarul de concurs.

Riscăm o supoziție asemănătoare și în cazul prof. Artagea, mai ales că, la doar câteva ore înainte de a afla de detașarea din iunie, declara, pentru "Cuget Liber": "Ar fi o mare provocare pentru mine, mai ales că am mai lucrat, chiar cu rezultate bune, atât cu prof. Codreanu, când era director al Liceului «Călinescu», cât și cu prof. Gabriela Bucovală".

Întrebată dacă intenționează să se înscrie din nou la concurs, prof. Camelia Marcu s-a declarat dezamăgită de modul cum Ministerul Educației înțelege să debirocratizeze sistemul de învățământ, hotărâre ce tocmai a fost proaspăt aprobată.

"Dacă la anterioarele concursuri am reușit să-mi recuperez dosarul de candidatură, din păcate, la ultima participare mi s-a adus la cunoștință că acesta a fost arhivat, așa încât nu sunt dispusă la un nou demers istovitor", a mai spus prof. Marcu.

Conform metodologiei făcute publice, candidații depun dosar de înscriere în perioada 22 august - 4 septembrie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, biroul Resurse Umane, între orele 15 - 16.30.

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 19 septembrie - 5 octombrie, la sediul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. 

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
profesor
19 august 2016
de ce s-a arhivat dosarul?

pai ce interes a avut ministerul sa arhiveze?...hm! ...e cam cusut cu ata alba si concursul asta!...

Elena
19 august 2016
corectitudine sau nu?!

Se repeta istoria! anul trecut i s-a dat lui codreanu functia de general adjunct ptr ca s-a retras din concurs, sa aiba timp sa se acomodeze un an...iar acum li s-a dat functii lui artagea si sarchizian ptr ca nu s-au prezentat la concursul din iunie, dara sa aiba si ele timp sa se aclimatizeze....la concurs insa vom vedea...

jurnalist
20 august 2016
dezastru si minciuna isj

Posturi ascunse la titularizare și vandute. Dosare primite cu inspecții făcute pentru titularizare și respinse în ședința publica în mod abuziv. Bucovala a evaluat cu rea intenție dosarule la concursul pentru general adjunct. Artagea a luat 2.30 la concursul pentru director CCD. Perioada neagra pentru profesorii și părinții constănțeni. Părinții au fost jigniți și aruncați pe scările ISJ de bucovala și sarchizian. Directorii se vaită ca le sunt solicitate servicii și nu doar atât de către ISJ. Rușinea educației naționale aceste personaje prăfuite. Cum spunea o colega în cancelarie "lautaresele isj"

Profesor
20 august 2016
Epoca intunericului

Sarchiziat va fi inspector asa cum a fost si director? Aroganta, 3 ore pe zi o gaseai la scoala, ignora parintii. Vai de noi, profesorii. Vom fi aruncati pe scarile isj unde oricum nu suntem bagati in seama. A pus toti incompetentii directori. Bucovala vrea adjuncte mai proaste decat ea.

trista amintire bucovala-sarchizian-artagea-codreanu
20 august 2016
ISJ fortareata prostiei

Mai proaste ca ea? Irealizabil respectabili colegi. Dar cu slugile urat mirositoare sarchizian-artagea și desigur michal-codreanu este posibil.

Gigi
20 august 2016
Cusuta cu ata alba

Haaa. Barbatul lui Sarchi a cotizat? Armenii vor si ei la putere. Ce, doar machedonii???

Pentru Gigi
20 august 2016
Spagi pe banda

Si cu Cernaianu director la 30? Bucovala ii alege pe spranceana. Trebuie sa stranga si ea ceva zestre in 4 ani. Ca poate se marita.

Cocomarlele
20 august 2016
Lautaresele

ISJ= putorile bucovala si codreanu. Prafuitele artagea si sankizian. Fudulia si prostia sunt la ele acasa.

Nely
20 august 2016
Varza

Si noi, parintii de la 38? Si-a batut joc Sarchizian de noi, ne-a mintit ca invatam in program de dimineata si acum? Asta nu e in stare sa conduca o scoala cu 10 clase si voi o puneti in fruntea invatamantului? Rusineee. Numai incompetente.

cd
20 august 2016
detasare inspector general

Daca ISJCTA agreaza numirea de directori detasati .noi propunem detasarea inspectorului scolar general din alt judet .Ce parere aveti

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde