Mai multe ştiri online:

Cine ajunge la catedră, din toamnă? Examenul de titularizare a făcut prăpăd în rândul profesorilor candidați

Ştire online publicată Miercuri, 19 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Se știe bine că titularizarea este o punte a suspinelor multor profesori. Nici anul acesta nu a fost diferit, pentru că unii nu s-au înscris deloc, alții au renunțat în timpul examenului, iar aproape un sfert din cei „curajoși” au picat examenul.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a scos anul acesta la concurs 207 posturi complete titularizabile și 1.700 complete sau incomplete, netitularizabile. Inițial, au fost înscriși 818 candidați, ulterior, s-au prezentat la examen numai 710, dar până la final au mai rămas numai 614, fiindcă 95 s-au retras în timpul examenului. După centralizarea rezultatelor înainte de contestații, 77,85 la sută dintre candidații participanți au obținut note peste 5. Din aceștia 271 au avut între 7 și 9,99, iar patru candidați au reușit performanța de a lua 10 curat.

Tanța Costara, angajată pe perioadă determinată, a luat nota 10 la economie și educație antreprenorială, Vicențiu Armand Dascălu și Ioan Alin Iordache, ambii angajați pe perioadă determinată, au luat nota 10 la istorie, și Emel Nurali, angajată pe perioadă determinată, a luat nota 10 la biologie.

Din păcate, avem și note foarte proaste. Cinci candidați au avut note între 1 și 2, aproape toți proaspăt absolvenți de facultate, fără experiență anterioară la catedră.

Conform datelor centralizate, 485 de candidați au obținut note peste 5 și 136 au avut note sub 5. Contestațiile se depun în perioada 18 - 19 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, iar rezultatele finale vor fi afișate marți, 25 iulie.

Candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția specială în profilul postului pentru angajarea pe perioadă nedeterminată – titularizare, în timp ce candidații cu note cuprinse între 5 și 6,99 vor putea fi angajați pe perioadă determinată (suplinire).

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8318 secunde