€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Cine a plecat cu premii de la Salonul de Benzi Desenate

Ştire online publicată Marţi, 29 Octombrie 2013. Autor: Cuget Liber Online.
Week-endul trecut, Muzeul de Artă a găzduit cea de-a XXIII-a ediție a Salonului Internațional de Bandă Desenată (SIBD), în organizarea Alianței Franceze din Constanța (AFC), împreună cu Ambasada Franței, Asociația Bedefililor din România și muzeul gazdă. Prima categorie de câștigători a fost destinată amatorilor acestei arte, premiul I revenindu-i elevei Ana Krkljus, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”; premiul al II-lea: Andrada-Maria Tudorache, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”; premiul al III-lea: Georgia-Alexandra Crăciun, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”. Mențiuni au primit Cristina Crăciun, Liceul Teoretic „Ovidius”, Paul Simula, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, și Mădălina Andreea Bădoi, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”. De asemenea, revista „Comics” a oferit premii speciale pentru Andrada-Maria Tudorache, Bianca Nicoleta Ștefănescu și Lucian Andrei Giuglea, ultimii doi fiind din Medgidia. După cum ne-a informat Veronica Hagi, profesor colaborator al Alianței Franceze, la finalul manifestării, Ileana Meheleanu, președinte al Alianței Franceze din Constanța, a declarat că cel mai incitant moment al Salonului a fost reprezentat de atelierele de creație pentru elevi, animate de profesioniști ai acestei arte, la care micii și mai marii desenatori amatori s-au întrecut în a da viață unor personaje extrem de originale și de apropiate de universul vârstei lor.

De asemenea, Marinela Mitrenga, director de cursuri al instituției anterior amintite, a răspuns clar și concis: „O reușită!”. Am reținut și mărturisirile la final de ediție ale unui părinte ce și-a însoțit copilul la Muzeul de Artă: „Cu aprecieri și mult respect pentru cei înzestrați cu astfel de talente. Astfel de momente sunt apreciate și dorite de toate categoriile de vârstă. Continuați!”, iar un elev participant la atelierele de creație a adăugat: „Sincer, niciodată nu am fost mai entuziasmat. Nu voi uita acest loc minunat în care m-au cuprins emoțiile, foarte multe emoții”.

Distribuie :

Articole pe aceeaşi temă

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6368 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3876 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7157 secunde