Cinci profesori de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, „şcoliţi” în străinătate

1382
1
Cinci profesori de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, „şcoliţi” în străinătate - cinciprofesori3-1634578643.jpg

Articole de la același autor

Cinci cadre didactice de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” au participat, săptămâna trecută, la un schimb de experienţă în străinătate, alături de profesori din alte ţări. În perioada 12-15 octombrie 2021, la Varșovia, Polonia, a avut loc întâlnirea destinată formării profesorilor din cadrul proiectului Erasmus+ 2020 „Trei mări bilingve” - Parteneriate strategice, schimb de bune practici între şcoli. Proiectul este derulat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, în calitate de partener, alături de alte două instituţii şcolare din Europa: XLVI Liceum Ogolnoksztalcace z Oddzialami Dwujezycznymi im. Stefana Czarnieckiego w Warszawie, Polonia – coordonator, și Istituto Comprensivo Statale „Dante Alighieri” Villa Castelli, Italia – partener.

Instituția de învățământ constănțeană a fost reprezentată de profesoarele Steluța Andrei, Cora - Simona Târhoacă, Lilia Cuciuc, Elena - Cristina Zaharia și Janetta - Daniela Bărăitaru – coordonator al proiectului derulat în România. Obiectivul seminarului a fost schimbul de bune practici pe tema învățământului bilingv din țările partenere, iar acțiunile desfășurate au presupus participarea la prezentări și dezbateri și observarea lecțiilor de limbi moderne și de discipline nelingvistice predate în limbi moderne, în diferite școli din Varșovia. De asemenea, au fost discutate aspecte privitoare la viitoarele mobilități ale elevilor și la produsele finale ale proiectului.

„Colegiul Național «Mircea cel Bătrân» Constanța este recunoscut pentru calitatea învățământului bilingv, în oferta școlară acestei instituții figurând în fiecare an grupe cu predare în acest sistem a limbii engleze, germane și franceze. Participarea la acest proiect Erasmus+, unul dintre cele trei derulate de liceul constănțean în acest moment, denotă deschiderea internațională a instituției și interesul pentru perfecționarea profesorilor săi în predarea limbilor moderne”, explică prof. Janetta Daniela Bărăitaru. 



Comentează știrea

Popescu Nicu
19 octombrie 2021
CNMB

Felicitări tuturor cadrelor didactice participante. PS: se mai găsește pe undeva poză aceea pusă de doamna de fizică? Cred că ar merge si5un articol pe tema aceasta :)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1968 secunde