Cetatea Carsium din nou în centrul atenției

398
Cetatea Carsium din nou în centrul atenției - carsium-1404490425.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 5 iulie, Institutul Național al Patrimoniului organizează, de la ora 10, la sediul Primăriei Hârșova, județul Constanța, împreună cu Primăria Hârșova, expoziția temporară intitulată "Ziua Limesului Dunărean în România".

Principalul obiectiv al acestui proiect este Extinderea Limesului Dunărean, ca parte a sitului transnațional UNESCO, Frontierele Imperiului Roman, agreat de UNESCO ca sit transfrontalier.

Printre siturile aflate pe limesul dunărean se află și Cetatea Carsium (Hârșova), un sit complex, întins pe circa 22 ha (cu cele trei incinte fortificate de epocă romană, romano-bizantină și bizantină), reprezentând un punct strategic la Dunăre, acolo unde brațele acesteia se întâlnesc, la capătul Insulei Ialomiței, unde râul se și varsă în fluviu, pentru a se despărți din nou, spre Insula Mare a Brăilei. Cunoscut încă de la sf. sec. XIX - începutul sec. XX, cu cercetări sporadice continuate sistematic relativ recent (după 1993).

Evenimentul face parte din seria internațională de manifestări Danube Limes Day organizate de cei nouă parteneri ai proiectului în 15 locații din țările riverane: Austria, Ungaria, Slovacia, Serbia, Croația, Bulgaria și Romania cu o gamă largă de activități - festivaluri, croaziere, expoziții, prelegeri, conferințe și filme dedicate fostei frontiere a Imperiului Roman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4672 secunde