Certificat de pregătire practică pentru elevii din învățământul dual

200

Articole de la același autor

Începând de anul școlar în curs, stagiul de pregătire practică a elevilor din învățământul dual se va desfășura, începând cu anul școlar 2017 - 2018, în baza contractului de pregătire practică în învățământul dual, aprobat, zilele acestea, de ministrul Educației.

Contractul se încheie între unitatea de învățământ, operatorul economic partener de practică și elevul sau părintele, tutorele sau susținătorul legal instituit al acestuia.

Contractul de pregătire practică din învățământul dual reglementează, printre altele, statutul practicantului, drepturile și obligațiile acestuia, drepturile și obligațiile operatorului economic partener de practică, drepturile și obligațiile unității de învățământ, respectiv modul de evaluare a stagiului. Contractul poate fi completat și cu alte clauze specifice, cu condiția să nu contravină modelului aprobat.

Acest document vizează toate activitățile de profil stabilite prin contractul de parteneriat: stagiile de pregătire practică din planul-cadru de învățământ, precum și componenta de pregătire practică săptămânală (instruire și laborator tehnologic) din modulele de specialitate pentru calificarea profesională vizată, convenite a se desfășura la acel operator economic sau în alte spații stabilite de acesta pe baza unor convenții/contracte scrise, pe care le încheie, în acest scop, cu alți operatori economici sau furnizori de formare.

Activitățile realizate în timpul pregătirii practice la operatorul economic sunt evaluate, iar rezultatele se consemnează în certificatul de pregătire practică în învățământul dual, care atestă rezultatele învățării desfășurate de elevi în timpul pregătirii și va fi inclus în portofoliul individual al elevului. Certificatul este semnat și eliberat de unitatea de învățământ în care elevul este înmatriculat, după completarea și semnarea acestuia de către operatorul economic partener de practică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4941 secunde