Certificare internațională pentru Universitatea "Andrei Șaguna

388
Certificare internațională pentru Universitatea
 Este știut faptul că Universitatea "Andrei Șaguna" (UAS) din Constanța deține calificativul "Grad de încredere" acordat de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior.
"Ne-am dorit, însă, o analiză a activității noastre din partea unei firme de prestigiu internaționale, pe cele trei domenii principale ale activității: procesul de învățământ, cel editorial, dar și cel de cercetare", declara, ieri, pentru "Cuget Liber", prof. univ. dr. Aurel Papari, preșe-dintele Fundației "Andrei Șaguna".
Și iată că, de curând, după ce a parcurs toate etapele de certificare impuse de Organizația Internațională de Standardizare, Universitatea "Andrei Șaguna" a obținut și Certificatul ISO 9001:2008 pentru activitățile din domeniul învățământului universitar, cel editorial și de cercetare. 
Certificatul ISO a fost acordat de SGS din Marea Britanie, prestigioasă organizație internațională situată pe primele locuri la nivel mondial în domeniul de certificare a activităților din învățământul superior. 
"Standardul este folosit de orice companie sau organizație, indiferent de mărimea sa și de sectorul în care activează, în orice parte a lumii.
În esență, certificarea - cu alte cuvinte obținerea certificatului, este recunoașterea de către o terță parte, respectiv organizația certificatoare abilitată, a faptului că sistemul de management al calității implementat în universitate îndeplinește cerințele standardului respectiv la nivel internațional. Această certificare internațională ne obligă la eforturi și mai mari, poate mai intense decât cele de până acum, întrucât diploma primită nu se acordă pe viață, ea fiind urmată de monitorizări și evaluări periodice", a mai adăugat Aurel Papari.
Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța oferă la studii de masterat, la cele patru facultăți ale sale, șase specializări. La Facultatea de Științe economice, specializările Management financiar bancar și specializarea Finanțarea și administrarea afacerilor în turism - servicii. La Facultatea de Drept și științe administrative, specializarea Devianță și delincvența, la Facultatea de Științele comunicării și științe politice, specializările Comunicare mediatică, Opinie publică și Management informațional, iar la Facultatea de Psihosociologie, specializările Devianță și delincvența, precum și Psihologie clinică - evaluare și intervenție terapeutică.
În scopul consolidării culturii calității, în cadrul UAS a fost organizată instruirea persoanelor cu funcții de conducere și cu responsabilități în asigurarea calității programelor de studiu și activităților de cercetare și au fost certificați șase auditori interni, care au participat la cursuri de formare profesională, acreditate CNFPA.
Universitatea a inclus în sistemul de management al calității Departamentul de consiliere și orientare profesională, care are în atribuții monitorizarea angajării absolvenților pe piața muncii, dar și gradul de satisfacție al angajatorilor, precum și Comisia de pregătire metodică, care are ca scop principal dezvoltarea de noi tehnici de predare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3564 secunde