Cercetători de la Universitatea "Ovidius" implicați într-un proiect de 2,5 milioane de euro

Vineri, 27 Ianuarie 2012
745
Prof.univ. dr. ing. Eden Mamut, aflat în fruntea unei echipe de la Universitatea "Ovidius", a participat, la Tulcea, la ședința consorțiului de proiect ROUA-REED, având ca scop dezvoltarea unui parteneriat transfrontalier în vederea valorificării resurselor de stuf, papură și alte tipuri de biomasă în scop energetic din Delta Dunării. Astfel, în localitățile Vâlcov și Murighiol se vor realiza centre de sprijin tehnologic, de instruire și consultanță în afaceri pe probleme de va-lorificare a biomasei în scopul producerii de combustibil lemnos peletizat și de procesare în vederea producerii de biogaz și de panouri de construcții pe bază de stuf și papură.

Universitatea "Ovidius" Constanța va avea un rol foarte important în implementarea proiectului, asigurând competențele necesare în problemele de evaluare a potențialului de biomasă din Delta Dunării, tehnologiile de exploatare, asistență în dezvoltarea planurilor de afaceri și instruire. În acest sens, experiența acumulată de colectivul coordonat de prof. Eden Mamut pe platforma de cercetare HyRES dezvoltată în campusul Universității "Ovidius" începând din 2006 va fi valorificată, permițând cadrelor didactice și studenților din programele de maste-rat și doctorat să colaboreze la imple-mentarea unor soluții tehnice și de afaceri durabile în Delta Dunării.

Proiectul, realizat în parteneriat cu autorități locale dar și cu două universități din Odesa, are un buget de 2,5 milioane de euro, iar durata de implementare este de 24 de luni. 

Articole din Cultură-Educație


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.334 secunde