€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Centru de Educație și Cultură Turcă la Constanța

Ştire online publicată Marţi, 11 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Uniunea Democrată Turcă din România a inaugurat Centrul de Educație și Cultură Turcă, luni 10 iunie, la Constanța. Panglica de inaugurare a fost tăiată de președintele UDTR, Fedbi Osman, împreună cu subprefectul județului Constanța, Șenol Ali și consulul general adjunct al Republicii Turcia la Constanța, Hasan Akdoğan. Centrul de Educație și Cultură Turcă este dotat cu o bibliotecă, o sală de conferințe și o cameră cu mobilier și ornamente tradiționale turcești. Centrul este destinat activităților culturale, cursurilor de limba turcă, pictură ebru, croitorie și gastronomie dar și repetițiilor ansamblurilor folclorice ale UDTR, din Constanța. 
La inaugurare au luat parte: secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim, președinta comisiei de cultură, Serin Türkoğlu, președintele comisiei de tineret, Harun Osman și vicepreședinta comisiei de cultură, Melek Osman. La eveniment au mai fost prezenți reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci „Dobrogea” și un grup de profesori din Konya care susțin cursuri SEDEP, profesorilor de limba turcă.


Imediat după inaugurare, UDTR a deschis seria de evenimente culturale organizate în cadrul Centrului de Educație și Cultură Turcă și a lansat cartea, „Identitatea culturală a comunității turce din Dobrogea, între tradiție și modernitate", semnată de Melek Osman. Cartea încununează munca de peste 15 ani, a vicepreședintei comisiei de cultură a UDTR, prof. Melek Osman, de promovare a valorilor culturale deținute de comunitatea turcă din Dobrogea. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.915 secunde