€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Centenarul Unirii în Dobrogea. Locul unde începe istoria românilor

Ştire online publicată Luni, 19 Martie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Cu prilejul Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, miercuri, 21 martie, debutează la Constanța un nou proiect cultural.

Este vorba despre proiectul „Centenarul Unirii în Dobrogea, locul unde începe istoria românilor”, organizat de către Departamentul Cultural-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu Mănăstirea Dervent, filiala Constanța a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House” și filiala Constanța a Societății de Științe Istorice din România.

Proiectul reunește vizite de studiu și documentare în Chișinău și Dobrogea, piesa de teatru „Osânda cărților”, scrisă și regizată de către pr. insp. patriarhal Bogdan-Aurel Teleanu, comemorări, simpozioane și un spectacol popular dedicat Centenarului Unirii.

Primul simpozion, „În oglindă cu strămoșii. Centenarul Unirii Basarabiei cu România”, se va desfășura miercuri, 21 martie, începând cu ora 10, în Sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului și este dedicat împlinirii a 100 de ani de la revenirea Basarabiei în granițele românești (pe 27 martie 2018).

Simpozionul se va derula pe două componente tematice, istorie și actualitate și va cuprinde alocuțiuni ale Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcei, conf. univ. dr. Stoica Lascu, președintele filialei Constanța a Societății de Științe Istorice din România, dar și ale multor istorici și profesori. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9498 secunde